Ismét nekifutnak Ciprus újraegyesítésének

2015. május 12. 14:24

Ugyan a görög és a török fél álláspontja sok részletben eltér, abban viszont megegyezik, hogy mindkét fél két tagállam föderációjaként képzeli el az egységes Ciprust.

2015. május 12. 14:24

Május 15-én újrakezdődnek az egyesítési tárgyalások Cipruson a török és a görög országrész között. Az álláspontok részleteikben eltérnek, de mindkét fél két tagállam föderációjaként képzeli el az egységes Ciprust – közölte az Euronews.

A szigetállamot 41 éve szakította szét az etnikai konfliktus, azóta több egyesítési kísérlet is történt, de egyik sem járt sikerrel. A folyamatnak most az adott új lendületet, hogy a ciprusi törökök a korábbinál mérsékeltebb, baloldali vezetőt választottak maguknak Musztafa Akindzsi személyében. 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. május 12. 20:38
Szlovákia, Magyarország és Horvátország mikor egyesülnek? Ha már Ciprus föderalizálódik, akkor azt itt is meg lehetne csinálni. Nem gond, hogy egymás nyelvét sem értik.
wartog
2015. május 12. 16:03
Csak mellékesen, mi mikor leszünk jóban a románokkal? Kb ötezer év múlva.
wartog
2015. május 12. 16:01
Azt a kutya meg a macska! Mert ez az. Kutya -macska barátság.Sosem lesznek jóban.
kjkj945
2015. május 12. 15:16
""A demarkációs vonal hármas ellenőrzés alatt áll: északról Törökország csapatai, délről a ciprusi hadsereg ellenőrzi, míg a két felet egy ENSZ által kijelölt és az UNFICYP által ellenőrzött, 200-2000 méter szélességű ütközőzóna választja el. Magyarország 84 katona állomásoztatásával vesz rész a ciprusi békefenntartó misszióban. Az ütközőzóna területe nagyrészt megközelíthetetlen, elaknásított, ahova 1974 óta kizárólag az ENSZ-erők léphetnek be."" Minek egyesíteni?? Öt török ördög öt görög ördögöt dögönyöz örökös örömök között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!