Tudott a Lufthansa a másodpilóta depressziójáról

2015. április 01. 10:34

Elismerte a Lufthansa, hogy tudtak Andreas Lubitz depressziójáról, aki a Germanwings repülőgépét minden valószínűség szerint szándékosan vezette a hegyoldalba. A légitársaság belső vizsgálatot folytat le és egészségügyi dokumentumokat is átadtak az ügyészségnek.

2015. április 01. 10:34

A Germanwings repülőgépét valószínűleg szándékosan a hegyoldalba vezető Andreas Lubitz másodpilóta tájékoztatta a Lufthansa repülőiskoláját depressziójáról, mikor 2009-ben időlegesen megszakította tanulmányait – ismerte el a légitársaság. Korábban az orvosi titoktartásra és személyiségi jogokra hivatkozva nem árulták el, hogy miért szakította meg Lubitz a tanulmányait és nem erősítették meg a depresszióról szóló híreket, most viszont kiderült: tudott erről a légitársaság.

Azt is közölték, hogy „az ügy gyors és teljes körű tisztázása érdekében” belső vizsgálatot folytattak le és további, a pilótaképzésre vonatkozó és egészségügyi dokumentumokat adtak át a düsseldorfi ügyészségnek – írja az Index.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. április 01. 14:25
Még egy érdekes apróság. Két amerikai utazott a gépen, Yvonne Selke és Emily Selke. Emily a Booz Allen Hamilton munkatársa volt. Érdemes rákeresni a cégre.
Marianer
2015. április 01. 13:23
Vajon még hány ilyen depressziós pilóta repked a légitársaságnál, akinek esetleg sikerült eltitkolnia a betegségét?
Akitlosz
2015. április 01. 12:08
Milyen gyorsan és milyen teljes körűen tisztázzák az ügyet! Arra bezzeg várhatunk 30 évet, hogy az Ukrajna felett lelőtt maláj gép történetét megismerhessük! De az azt megelőzően eltűnt másik maláj gép történetére is.
C.Dömötör
2015. április 01. 12:05
Azért van itt néhány elgondolkodtató dolog. Az persze nagyon kényelmes, hogy az állítólagos tettes nem tud védekezni. Egy halottra mindent rá lehet kenni. Van ami engem zavar; Miért jelent meg egy nappal a tragédia előtt, egy ilyen karikatúra, véletlen? http://stthomasaquinasversusnasa.blogspot.de/2015/03/lufthansa-logo-solar-eclipse.html Miért nem írnak az újságok arról (a La Monde kivételével), hogy egyidőben az utasszállítóval,vadászgépek is repültek? A falu polgármestere 3 gépet is látott. Miért jelenik meg nap mint nap valami terhelő a másodpilótáról, a legújabb; a látásával is baj volt. Az is kifog derülni, hogy féloldalára béna volt, és persze már rég az iszlám vallást gyakorolta. Miért vesz valaki egy új autót, és beszél a terveiről a barátainak, ha az életének nem látja az értelmét? Tíz nappal a katasztrófa előtt rendelt még egy autót a barátnőjének, aki most mint „volt barátnő” jelentkezett. Lehet, hogy nem Audit akart, ki tudja. Ha valaki saját elhatározásából az orvoshoz megy, az nem annak a jele, hogy megakar gyógyulni? Miért hallgatnak a Sprektum analizisről, amely szerint a hangfelvétel egy hamisítvány? S a fő kérdés, hogy létezik az hogy a Black Box memóriakártyája hiányzik? Ezt direkt úgy konstruálták, hogy egy ilyen szituáció után segítsen. De úgy látszik csak útlevelek hullanak le az égből sértetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!