Kenyai terrorakció – feltehetően nincs magyar halott

2015. április 02. 19:24

Feltehetően nincs magyar áldozata a mai kenyai terrorakciónak - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t. A halálos áldozatok száma már 70 felett, az elkövetők az al-Shabaab nevű szomáliai iszlamista terrorszervezet fegyveresei. A kenyai rendfenntartók négy túszejtőt agyonlőttek.

2015. április 02. 19:24

A KKM jelenlegi ismeretei szerint magyar állampolgár nem tartózkodik a tartományban, így a támadásnak vélhetően nincs magyar áldozata. A minisztérium a kenyai magyar nagykövetség segítségével folyamatosan nyomon követi a jelenleg is zajló eseményeket - olvasható a közleményben.

A kenyai Garissa város egyetemére csütörtök hajnalban hatoltak be az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorszervezet fegyveresei. A támadók az épületbe behatolva válogatás nélkül lőni kezdtek a bent lévőkre. Estére hetven fölé emelkedett a halálos áldozatok száma, hetvenkilencen megsebesültek. A kenyai belügyminiszter tájékoztatása szerint a rendfenntartók négy túszejtőt agyonlőttek. 

A tárcavezető azt közölte, hogy az al-Shabaab fegyveresei által megszállt egyetem 815 hallgatója közül nagyjából 500-nak a hollétéről tudnak. Azt még mindig nem tudni, hány diákot tartanak fogva a terroristák a rendőrség és a hadsereg által ostromgyűrűben tartott épületben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2015. április 03. 10:14
Részvétem az ártatlan áldozatok hozzátartozóinak! Várom a világ vezetőinek a terrorizmus elleni felvonulását Kenyában, hiszen több mint tízszeres az áldozatok száma a párizsi merényletnél.
Ultima Ratio
2015. április 03. 08:41
Kár, pedig egy-két államtitkár igazán ott lehetett volna a déli nyitás keretében.
Felcsuti Erik
2015. április 02. 22:46
Majd lesz, ha Orban katonakat kuld Irakba, az ISIS pedig TNT villant a Deak ter Ferencen ! Szebb jovot !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!