Folyik a mentés a lavinák sújtotta Mount Everesten

2015. április 27. 09:00

Újabb lavinákat indított el a Mount Everesten a vasárnapi utórengés. A helikopterek súlyosan sérült alpinistákat menekítettek le a hegyről.

2015. április 27. 09:00
„A görgeteg elkapott, mindenhol hó és jég vett körül. Lefeküdtem a földre és csak nehezen tudtam lélegezni. Aztán elkezdtem keresni egy sátrat, tudtam, hogy kell lennie egynek. Mikor meglett, bemásztam és próbáltam stabilan tartani. Jó pár percbe beletelt, mire a görgeteg elhaladt” – mondta a belga Jell Veyt, akinek alaptáborára ugyancsak lavina zúdult. Az alpinista lefilmezte az egészet.
 
Az alaptábor feletti egyes és a kettes számú táborban jelenleg mintegy százan tartózkodnak - írja az Euronews.
 
A szombati hócsuszamlások miatt legkevesebb 17 hegymászó vesztette életét, többen eltűntek. Összesen 40 sérültről tudni. Magyar áldozat nincs.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. április 27. 14:12
Kár az ilyeneket megmenteni. Saját szabad akaratukból önként sodorták magukat bajba, értelmetlenül.
pitypang1125
2015. április 27. 09:18
Így jártak! Aki sportot űz az élete kockáztatásából, az ne csodálkozzon ha az veszélybe kerül.A magam részéről jobban sajnálom a lakosságot, inkább azokat menteném.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!