Isztambuli túszdráma: megölték a túszejtőket, de az ügyész is meghalt

2015. március 31. 21:33

Hat óra tárgyalás után a biztonsági erők léptek, és megölték a két szélsőbaloldali túszejtőt. A fogva tartott ügyészt kiszabadították, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

2015. március 31. 21:33

Mint korábban megírtuk: foglyul ejtették az 2013-as Occupy Gezi-tüntetések egyik áldozatának ügyét vizsgáló ügyészt, Mehmet Selim Kirazt Isztambulban a Forradalmi Népi Felszabadítási Párt-Front (DHKP/C) tagjai. Azt követelték, hogy a 15 éves tüntető, Berkin Elvan halálát okozó rendőr élőben tegyen vallomást, a felelős rendőrök ügyét népbíróságon tárgyalják, az Elvan halála után elfogott tüntetőket pedig engedjék szabadon. A kommunista gerillák délután három óra harminchat percig vártak választ követeléseikre.

A rendőrség tárgyalt a túszejtőkkel. Legalábbis egy darabig, aztán a biztonsági erők lelőtték a szélső balos csoport két tagját.

Hürriyet Daily News szerint ugyanis a biztonsági erők két túszejtőt lelőttek. Selami Altinok, Isztambul rendőrfőkapitánya a művelet után azt közölte: hat óráig tárgyaltak, de miután a telefonos tárgyalás során lövéseket hallottak a háttérből, a biztonsági erők megindították az akciót.

A túszul ejtett ügyész súlyosan megsérült, kórházba szállították, ahol később életét vesztette.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadjoe
2015. március 31. 23:26
Helyes. Így kell tárgyalni kommunistákkal.
tyIer durden
2015. március 31. 22:27
Helyes. A kommunistakat minden eszkozzel irtani kell.
painkiller00
2015. március 31. 22:02
Legalább nyírták volna ki a túszt az idióták
peti
2015. március 31. 21:50
Hát ez borítékolható volt, már csak ebből a lúzer beállásból is :) Méterrel a csávó fölött, fegyver a saját karja felé... Igazi hülye. Megkapták, ami járt nekik. Köcsög kommunisták :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!