Putyin szerint lehetett számítani a debalcevei eseményekre

2015. február 17. 21:22

Az orosz elnök bízik benne, hogy érvényt tudnak szerezni a minszki megállapodásnak. Putyin szerint a debalcevei események előre láthatóak voltak, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az ukrán vezetés nem fogja gátolni, hogy az ukrán katonák letegyék a fegyvert a szakadárok előtt.

2015. február 17. 21:22

Az orosz államfő arra számít, hogy sikerül érvényt szerezni a kelet-ukrajnai válság rendezését szolgáló minszki megállapodásoknak, és fontosnak tartja, hogy mind a kijevi vezetés, mind pedig a szakadárok beleegyeztek a mélyreható alkotmányos reform végrehajtásába.

Vlagyimir Putyin kedden az Országházban Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélés után kijelentette, hogy a  minszki tűzszüneti megállapodás után jelentős mértékben csökkentek a válságövezetben a harci cselekmények. A folytatódó debalcevei harcokkal kapcsolatosan pedig kijelentette, hogy ami ott történik, az „megmagyarázható és előre látható volt”, mert a szakadár fegyveresek már a minszki megállapodás előtt körbezárták az ott állomásozó ukrán csapatokat. Reményét fejezte ki, hogy Kijev nem fogja gátolni az ott rekedt ukrán katonák fegyverletételét.

Putyin újságírói kérdésre válaszolva leszögezte: Moszkva tudomása szerint már szállítanak külföldről fegyvereket Ukrajnának. Az orosz elnök úgy fogalmazott: „mindenki szállít fegyvert, ez természetes”.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. február 18. 11:19
Ha valaki,akkor Putyin pontosan tudja,tudta és tudni is fogja,hogy az ukrajnai orosz szeparatistáktól mire lehet és mire nem lehet számítani. Napra,ha nem percre pontosan tudja.
csuka
2015. február 18. 10:19
https://www.youtube.com/watch?v=KgSfm3Z1WWo&feature=youtu.be&app=desktop
=nessuno=
2015. február 18. 00:33
Putyin nem tartja be a fegyverszüneti megállapodást, továbbra is Kelet-Ukrajna elszakításán és bekebelezésén dolgozik.
kitiltott
2015. február 17. 22:04
egyértelmű a helyzet Porosenko feladata a háború kirobbantása és ezt egyre nehezebben fogja tudni letagadni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!