Nem tartják be a tűzszünetet Kelet-Ukrajnában

2015. február 17. 10:51

Debalcevénél, Donyeckben, Luhanszkban és Mariupol környékén is megsértették a tűzszünetet.

2015. február 17. 10:51

Az ukrán hadsereg szerint több mint 110 alkalommal sértették meg az orosz-barát lázadók a tűzszüneti megállapodást vasárnap reggel óta. A leghevesebb harcok Debalcevénél folytak.

A lázadók szerint a várost körbevették, ezért kijelenthető, hogy az ő kezükön van. Több parancsnokuk pedig megtagadta a nehézfegyverzet visszavonását, ahogy az a minszki megállapodásban szerepel.

Az EBESZ misszió helyettes vezetője arról számolt be, hogy Deblaceve mellett Donyeckből és Luhanszkból is jelentettek harcokat, tehát a tűzszünetet több helyen is megsértették.

A kijevi kormánykatonák és a lázadók egymásra mutogatnak. Mindkét fél a másiktól várja az első lépést a fegyvernyugvás felé.

Közben Mariupol közeléből is jelentettek összecsapásokat. Az ukrán hadsereg öt katonáját vesztette el a térségben az elmúlt 24 órában.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2015. február 17. 14:55
Nem lesz ott rend, és béke egészen addig még az Oroszok ténylegesen meg nem unják! Irány Kijev Putyin úr! Kisöpörni onnan a hazaárulókat!
betamás89
2015. február 17. 11:05
Aljas hazugság és rágalom ! A Minszki Megállapodást ugyanúgy betartják, mint a Budapesti Memorandumot !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!