Kijev szerint ezerötszáz orosz katona lépett Ukrajnába a hétvégén

2015. február 09. 14:55

Andrij Liszenko, a Moszkva-barát szakadárok ellen vívott „terrorellenes hadművelet” parancsnokságának szóvivője azt közölte: az izverinei átkelőnél mintegy 1500 orosz katona lépett be 300 haditechnikai eszközzel a hétvégén.

2015. február 09. 14:55

Ezerötszáz orosz katona lépett a hét végén Ukrajna területére, több száz haditechnikai eszközzel együtt – közölte Andrij Liszenko, a Moszkva-barát szakadárok ellen vívott „terrorellenes hadművelet” parancsnokságának szóvivője hétfői kijevi sajtótájékoztatóján.

Hírszerzésünk információi szerint Oroszország továbbra is fegyvereket lőszereket és üzemanyagot szállít a Donyec-medence megszállt területeire. Február 7-8-án az ukrán-orosz határon, az izverinei átkelőnél mintegy 1500 orosz katona lépett be 300 haditechnikai eszközzel” – jelentette ki a tisztségviselő. 

Elmondása szerint az államhatár szakadár ellenőrzés alatt álló részén beléptetett haditechnikai eszközök között a második világháborús „katyusák” mintájára kifejlesztett Grad rakéta-sorozatvetőket, önjáró tüzérségi lövegeket és ponyvával fedett teherautókat láttak. A hadoszlopok Luhanszk, Debalceve és Antracit városok felé vették az irányt. 

Moszkvában egyelőre nem reagáltak a kijevi bejelentésre.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabadon ébredők
2015. február 10. 01:51
A német hírszerzés nemrég nyilvánosságra hozott adatai szerint eddig több mint 50 ezren vesztették életüket az ukrán háborúban, ami a hivatalosan elismert adatok sokszorosa. A volt Ukrajna területén zajló háború nyugati zsoldosok bevonásával zajlik, gyakorlatilag a nemzetközi zsoldos-turizmus következő állomása lett a Donbassz-régió, ahol az orosz népfelkelőknek napi szinten azzal kell szembesülniük, hogy nem az ukrán "terrorelhárítás", hanem nyugat-európai katonák ellen védik szülőföldjüket.
Szabadon ébredők
2015. február 10. 01:51
"Négy különböző nyelven zajló beszélgetéseket hallgattunk le. Angol, lengyel, francia és flamand." Eduard Baszurin a város bekerítését követően nyilatkozott az újságíróknak, és hozzátette, hogy rendszeresen hallanak idegen nyelvű beszélgetéseket a rádión, az úgynevezett "ukrán" csapatok ugyanis több különböző idegen nyelven kommunikálnak egymással. Kijev "terrorellenes" műveletének tagjai közt nagy számban jelen vannak a különböző nyugat-európai országokból érkező zsoldosok, akik egymással angolul, nagyobb csoportok esetén pedig saját nyelvükön használják a CB rádiókat.
Szabadon ébredők
2015. február 10. 01:51
Arletka ügynük, erről valamit? Angolul, lengyelül, franciául és flamandul beszélnek az "ukrán" katonák A Debalcevo környékén harcoló orosz népfelkelők beszámolói szerint több különböző nyelven beszélő idegen zsoldosok voltak azokban az ukrán alakulatokban, melyeket Debalcevo és Donyeck, valamint Donyeck és Luganszk közt bekerítettek.
Akitlosz
2015. február 09. 23:36
A Grad is Katyusa, csak modernebb. Nagy harcértékű eszközök. Nem kell vele pontosan lőni. Nem is lehet. Belőnek egy területet és ott nem sok minden marad utána egészben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!