Kettős állampolgárság: a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult Tamás Ilonka

2015. február 16. 12:40

Beadvánnyal fordult a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához a 103 éves Tamás Ilonka, akit azután fosztottak meg szlovák állampolgárságától, hogy felvette a magyar állampolgárságot.

2015. február 16. 12:40

Jogorvoslat megvonása és a magánélet ellehetetlenítése címén beadvánnyal fordult hétfőn a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) a 103 éves Tamás Ilonka – közölte az MTI-vel Lomnici Zoltán, a felvidéki jogfosztottak érdekeit nemzetközi fórumokon képviselő Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.

A szlovák állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyarok csoportjának talán legismertebb tagja azért döntött úgy, hogy nemzetközi jogi fórumhoz fordul, mert a szlovák alkotmánybíróság tavaly szeptemberi – számukra kedvezőtlen – határozata után a Szlovákiában lehetséges összes jogorvoslati lehetőség kimerült.
 
Az állampolgárságuktól megfosztottak már az határozathozatalt követően bejelentették, jogi küzdelmüket nemzetközi fórumokon folytatják tovább, de erre csak a napokban nyílt gyakorlati lehetőségük, azután, hogy az alkotmánybíróság kézbesítette határozatát a beadvány címzőinek.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lázár Páván
2015. február 17. 08:49
Szümi [Hozzászóló kiszűrése] 2015. február 16. 19:41 @magnamater Akképpen, hogy rövid úton kikúrnának minket az unióból és újból lenne vasfüggönyünk, csak most mások építenék körénk. KIk? Csak nem a nyugati "demokraták" Azok nem olyanok, ők rendesek és a javunkat akarják. Sőt a javainkat:) Ne adjuk oda nekik
magnamater
2015. február 16. 19:01
Miközben a honi baloldal közreműködésével az egész világon nácizzák a magyarokat, Trianon óta zavartalanul folyik a magyarüldözés az elcsatolt országrészeken.Mint süket disznó a búzában,a magyar külügy gyáván hallgat - kíváncsi vagyok, hogy változna é a helyzet,ha a Jobbik venné át a hatalmat.
Gombóc XVI. Artúr
2015. február 16. 17:10
Mondjuk a Benesi dekrétumok is "megérnek egy misét", ha már a kollektív bűnösség is -joggal- üldözendő...
Lázár Páván
2015. február 16. 12:56
Kettős állampolgárság: a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult Tamás Ilonka HA MÁR A HAZAÁRULÓ TOLVAJ MAGYARELLENES "NÉPNEMZETTTHYYYY "KERESZTÉNY" TÉRDRE CSUHÁSOK ORBÁN SEMMIT!!!!!!!!!!!!!!! SEM TESZ A HATÁRONTŐLIAKÉRT CSAK A SZAVAZATUK KELLETT EZEKNEK A MOCSKOS TOLVAJOKNAK A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKAT IS VISZIK A MÉSZÁRSZÉKRE, DE MEG SEM SZÓLAL SE A DÖBRÖGI SE A SZÍJJ ÁRTÓ MÉG A BOCSKOROS ROMÁNOK IS TILTAKOZTAK, BERENDELTÉK A BUKARESTI UKRÁN NAGYKÖVETET!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!