A tűzszünet felmondásával fenyegetnek a szakadárok

2015. február 19. 21:12

A Donyecki Népköztársaság egy vezetője csütörtökön értésre adta: egyoldalúan felmondják a tűzszünetről is rendelkező múlt heti minszki megállapodásokat, ha az ukrán fegyveres erők folytatják a szakadár régió városainak lövetését.

2015. február 19. 21:12

Ha az ukrán fegyveres erők lőni fogják a DNR városait, lakott településeit és elővárosait, a DNR haderejének állásait, akkor egyoldalúan kinyilvánítjuk, hogy felmondjuk a minszki megállapodást, jelentette ki Eduard Baszurin. A donyecki felkelők parancsnoki stábjának helyettes vezetője arról is beszélt csütörtök esti sajtótájékoztatóján, hogy a Donyec-medencei felkelők elfoglaltak minden lakott települést a debalcevei katlan körül.

A stratégiai fekvésű Debalceve városát szerdán foglalták el a felkelők, az ukrán katonák elhagyták a körzetet, a Rosszija 24 orosz állami televízió képsorai szerint sok harci technikát - a többi között páncélozott szállító harcjárműveket és fegyvereket - maguk mögött hagyva. A szembenálló felek csütörtök esti közlése szerint a tűzszünetet pillanatnyilag a frontvonal egész hosszában betartják, nincsenek hírek harci cselekményekről.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. február 20. 12:11
Az ukránok leverése után a naftogaz levágta kelet-ukrajnát a vezetékéről. Az oroszok átvették a lakosság gázzal való ellátását. Ezzel felgyorsult az ország megosztása. :) http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/02/20/ukraine-regierung-in-kiew-stoppt-gas-versorgung-im-donbass/
krisztoforo48
2015. február 20. 09:02
Még néhány nap és elszabadul a pokol Ukrajnában.A lakosság nem fogja elfogadni az IMF áldásos tevékenységét és fellázad.Porosenko és csapata jobban tenné,ha már most menekülne,mert egyébként "Két nap az élet"!
kjkj945
2015. február 20. 08:11
""a szakadár régió városainak lövetését."" Ha lőnek akkor hogy is van tűzszünet?? Talán, ha értelmes fogalmazás lenne!
thymian
2015. február 20. 01:06
Amivel a nyugat nem számol és hallgat róluk, a jobbszektor, akik csak katonai megoldásban tudnak gondolkozni. Az önkéntes egységek és a jobbszektor egy közös vezetést hoztak létre, hogy fegyveresen oldják meg a problémát. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/02/20/rechtsextreme-in-der-ukraine-es-gibt-nur-eine-militaerische-loesung/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!