Kijev: Hat katona esett el egy nap alatt Kelet-Ukrajnában

2015. január 16. 13:32

Hat ukrán katona esett el és 18 sebesült meg a kelet-ukrajnai harcokban az előző 24 órában Kijev tájékoztatása szerint. A szakadárok rohamot indítottak a donyecki reptér ellen, de nem sikerült bevenniük.

2015. január 16. 13:32

Az elmúlt 24 órában hat ukrán katona elesett és 18 megsebesült oroszbarát szakadárok támadásaiban az ország keleti részén zajló harcok övezetében – közölte Andrij Liszenko, a Kijev által terrorellenesnek nevezett hadművelet (ATO) tájékoztató és elemző központjának szóvivője pénteki kijevi sajtótájékoztatóján.

 
Ukrán sajtójelentések szerint előző nap a donyecki nemzetközi repülőtéren két ukrán katona halt meg, miután szakadárok orosz katonai segítséggel heves tüzérségi támadást és rohamot indítottak a légi kikötő elfoglalásáért. 
 
Liszenko cáfolta, hogy a szakadároknak sikerült volna ellenőrzésük alá vonni a légi kikötőt, ahogy azt vezetőik állították. 
 
Este elhallgattak a fegyverek, ugyanakkor a legfrissebb ukrán jelentések szerint pénteken a szakadárok újraindították az ostromot. A TSZN ukrán televíziónak sikerült beszélnie a repülőteret védő ukrán katonák egyikével, aki a híradás szerint arról számolt be, hogy a szakadárok valamilyen ismeretlen gázt engedtek be az új terminál épületébe. Megerősítette ugyanakkor, hogy az ukrán erők továbbra is tartják állásaikat. 
 
A szakadárok nyár óta ostromolják rendszeresen a repülőteret. Kedden indították legújabb ostromukat, azóta kisebb szünetekkel folyamatosan zajlanak tüzérségi támadásaik, és fegyvereseik az új terminálba is behatoltak. Kedden a szakadárok rommá lőtték a repülőtér irányítótornyát, ami után az ukrán erők tüzérségi válaszcsapást mértek rájuk. A mostani összecsapásban nehéztüzérséget vetettek be a szemben álló felek.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. január 16. 18:14
Kevés. Esne el 60 000 puccsista katona és akkor vége is lenne egy nap alatt a háborúnak!
3M..
2015. január 16. 16:20
Ennek a piciny országnak nem adják az Ukránok olcsón a szabadságukat. Szülőföldjükön hősként küzdenek! Míg a támadók az egész országból összeverbuvált, ezer kilométerekről odaküldött katonákkal lövetik Novorossiját. Akik azt sem tudják mi keresnivalójuk van ott, inkább lennének ők is otthon a családjukkal. A világ viszont szimpátiával figyeli ennek az újszülöttnek az életben maradásért folytatott küzdelmét. Imádkozzunk hogy kitartásukat siker fogja koronázni. Szebb Jövőt!
Csigorin
2015. január 16. 15:24
Ujabb hat aldozat az amerikai erdekek oltaran. Sokba kerult mar eddig is az usanak (bar joreszt velunk fizetteti a szamlat) a kijevi allamcsiny, es meg messze nincs vege.
Morgen
2015. január 16. 14:40
Kedves Európa! A "geopolitika" áldozataiért nem lesz semmiféle "összekapaszkodás" ? Persze, ők nem számítanak, ők nem gyártanak mocskot ötmillió példányban, "csak" meghalnak a hatalmasokért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!