Egyelőre nem lesz Déli Áramlat

2014. december 01. 20:41

Az Európai Bizottság és Bulgária magatartására hivatkozva Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy jelen helyzetben Oroszország nem tudja folytatni a Déli Áramlat előkészítését. A Törökországban tárgyaló Putyin szerint a közeljövőben a Törökországban futó Kék Áramlat bővítésével lehet inkább kalkulálni.

2014. december 01. 20:41

Vlagyimir Putyin Törökországban kijelentette: a jelenlegi feltételek között nem tudja folytatni Oroszország a Déli Áramlat előkészítését – írja az Index. Putyin a lépést az Európai Bizottság elutasító magatartásával és Bulgária ingadozásával magyarázta. Utóbbi a mai napig nem adta meg az engedélyt a vezeték bolgár szakaszának megépítésére.

Az orosz elnök szerint a közeljövőben a Törökországban futó Kék Áramlat bővítésével lehet inkább kalkulálni. 

A Déli Áramlat Oroszországtól a Fekete-tengeren át Bulgárián, Szerbián, Magyarországon keresztül Észak-Olaszországig tartó gázvezeték lett volna, amelyet az Európába irányuló orosz gáz alternatív útvonalnak szántak, kikerülve Ukrajnát.

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mák virág
2014. december 02. 10:22
A kifizetetlen orális szex esete, Orbán Viktorral.
csuka
2014. december 02. 09:43
Megint GYŐZTÜNK! Putyin mellett, az amerikai maffiózók (Ukrajnában) továbbra is kezelhetik a gázcsapot. Ráadásul, sok idióta ezen örömködik itt.
zona62
2014. december 02. 08:53
Szórakoztató lesz,ha az EU a Kék Áramlatra csatlakozást fogja nyomni:Magyarországon fix ugyanazt a csövet fix ugyanott kell lefektetni,mint a Déli Áramlatnál..:))
csuka
2014. december 02. 08:22
Ha már nekünk nem kell: Törökország több mint duplájára növeli a megvásárolt orosz gáz mennyiségét a Kék Áramlat projekten keresztül, és a kifizetésekben átáll dollár helyett saját nemzeti valutája és a rubel használatára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!