Iszlámisták ejtettek túszokat Sydneyben

2014. december 15. 09:02

Több mint húsz embert ejtettek foglyul iszlámisták Sydneyben, közülük ötnek magyar idő szerint reggel 7 óra előtt sikerült kiszabadulnia.

2014. december 15. 09:02

Több mint húsz embert ejtett túszul vélhetően iszlamisták Sydneyben, a Lindt csokigyár kávézójában – írja a hvg.hu. A környéket lezárták, a metróforgalmat is leállították. Bezárták a közelben található Ausztrál Nemzeti Bankot és kiürítették az amerikai konzulátust is.

Tévéfelvételek szerint a túszok az iszlámisták kényszerítésére arab feliratú fekete zászlókat emeltek a magasba, de valószínűleg nem az Iszlám Állam lobogóját, hanem más dizshádistákét. 

Magyar idő szerint reggel 7 óra előtt öt embernek sikerült kiszabadulnia az épületből.

Tony Abbott ausztrál kormányfő szerint egyelőre nem ismertek a túszejtés okai, de vannak arra utaló jelek, hogy politikai indíttatású cselekményről van szó. Abbott szerint az ilyen tettek célja, hogy elrettentsék az embereket életformájuktól. Hozzátette: Ausztrália békés, nyitott és nemeslelkű társadalom. Semmi sem szabad, hogy megváltoztassa ezt; egyben arra biztatott mindenkit, hogy a szokott módon folytassa életét.

Korábban kiürítették a sydney-i operaházat, de nem tudni, hogy ennek van-e köze a túszejtéshez. Egyes hírek pedig arról szóltak, hogy a túszejtők esetleg pokolgépeket is elhelyezhettek a városban.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2014. december 15. 19:27
Lelottek a tuszejtot. Ideje volt.
Ouroboros
2014. december 15. 12:27
Az istenek legyenek a túszokkal, a fasisztáknak pedig a bele ontassék mihamarabb.
rimimandiner
2014. december 15. 11:32
Lám-lám, milyen békés természetű az iszlám! Jó lenne végre már a civilizált nyugati világnak kijózanodni és nem az USÁ-t piszkálgatni amikor szétcsap közöttük. Végre az elmúlt héten volt egy tüntetés Drezdában Európa iszlamizációja ellen... Ez is valami... Egyetértek azzal a hozzászólóval, hogy az elkövető kizárólag hullazsákban jöhet ki onnan!!!
alex.leopardi
2014. december 15. 10:15
a terror minden formáját megvetem,legyen amcsi,izraeli,iszlám,kinai,európai,stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!