A The Times szerint Merkel az év embere

2014. december 26. 14:59

A német kancellár azzal érdemelte ki a címet a The Times szerint, mert központi szerepe volt Európa stabilitásának megőrzésében a Kelet-Európában újjáéledő orosz agresszió közepette. A lap szerkesztőségi cikke szerint ebben a geopolitikai válságban Merkel megmutatta, milyen befolyásos és nélkülözhetetlen vezető.

2014. december 26. 14:59

Angela Merkel német kancellárt választotta az év emberének a The Times. A tekintélyes konzervatív brit napilap, amely pénteki kiadásában jelentette be döntését, azzal indokolta a választást, hogy Merkelnek központi szerepe volt az idén az európai stabilitás megőrzésében „a Kelet-Európában újraéledő orosz agresszió közepette”. A The Times írásának címe szerint Angela Merkel „A nő, akire szükségünk van a veszélyes férfiakkal teli világban”.

A lap külön belső szerkesztőségi cikkeMrs. Nélkülözhetetlen” cím alatt méltatja a német kancellárt. A The Times szerint az idén, amikor a hidegháború utáni időszak legveszélyesebb geopolitikai válsága a töréspontig megterhelte a kelet-nyugati kapcsolatokat, a német kormányfő megmutatta, hogy milyen befolyásos és nélkülözhetetlen közvetítő.

A II. világháború után kialakult, mára „mind esetlenebbé váló” intézmények, köztük a NATO, az Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem tudtak alkalmazkodni a világban jelenleg örvénylő válságokhoz, a politikusok pedig képtelennek bizonyultak arra, hogy szembeszálljanak a lator államok és a fosztogató hadseregek fenyegetésével. Egyetlen világklasszis vezető emelkedik ki ebből a mezőnyből: Angela Merkel. A német kancellár nem azzal volt elfoglalva, hogy saját magát állítsa a rivaldafénybe, ugyanakkor a Vlagyimir Putyinnal hosszú órákon át folytatott tárgyalásain igyekezett határokat szabni az orosz elnök ambícióinak és ezzel egyben hozzájárult ahhoz is, hogy a Nyugat az általa legnagyobb becsben tartott értékekre összpontosítsa figyelmét. Mindezek alapján jelenleg Angela Merkel az első számú európai politikus és a világ legnagyobb hatalmú asszonya – állapítja meg pénteki elemzésében a The Times.

A brit lap szerint a német kancellárnak biztosítania kell, hogy az Oroszország elleni EU-szankciókat jövőre is fenntartják. Egyes EU-tagállamok, amelyek függnek az orosz energiahordozó-szállításoktól, szeretnék legalább néhány büntetőintézkedés feloldását, ám a német kancellárnak meg kell kérdeznie a szankciók bírálóit, hogy milyen más módon lehetne akkor rábírni Putyint elfogadhatatlan magatartásának megváltoztatására – fogalmaz a The Times. Angela Merkel már tett olyan utalásokat a múltban, hogy tíz év a hatalomban éppen elég lesz, márpedig 2015 lesz a tizedik éve a kancellári tisztségben. „Mi arra biztatnánk őt, hogy maradjon” – áll a vezető brit lap pénteki szerkesztőségi írásában.

A The Times tavaly Ferenc pápát választotta az év emberének. A brit napilap akkor azzal indokolta döntését, hogy a katolikus egyháznak „kivételes emberre” van szüksége, és úgy tűnik, hogy Ferenc pápa személyében ezt az embert meg is találta. 

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. december 14. 17:36
" a menekülteknek be kell illeszkedniük, a multikulti élethazugság" Angela Merkel
indiáner
2014. december 27. 10:27
Geopolitics of Empire: Mackinder's Heartland Theory and the Containment of Russia http://www.sott.net/article/276668-Geopolitics-of-Empire-Mackinders-Heartland-Theory-and-the-Containment-of-Russia
Incevince
2014. december 27. 09:00
IGENIs felháboritó hogy az USÁBAN nem olvassák a Magyar Hírlapot !!!! kérem szépen tiszta hülyék az amcsik hogy nem ismerik bayer zsoti csatornatölteléket az abszurd
Kala pál
2014. december 27. 08:49
Minden komment nélkül: http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=68:a-hitler-leanyzo-rothschild-negyedik-birodalma-es-meg-sok-minden-mas&catid=6:titkos-tarsasagok&Itemid=43
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!