Felmentették a volt egyiptomi diktátort

2014. november 29. 11:08

Felmentették Mubarakot a több száz tüntető meggyilkolásával kapcsolatos vádpontokban. A kairói bíróság a Mubarak-éra öt másik magas rangú tisztségviselőjét is ártatlannak nyilvánította az Évszázad perének nevezett eljárás során.

2014. november 29. 11:08

Felmentéssel zárult szombaton Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök pere, amelyben a 2011-es forradalom alatt történt emberölésékkel kapcsolatos felelősségét vizsgálták. A kairói rendőrakadémián tartott tárgyaláson a Mubarak-éra öt magas rangú tisztségviselőjét, köztük Habíb el-Adli volt belügyminisztert is ártatlannak nyilvánították.

Az Egyiptomban az Évszázad pere néven emlegetett eljárásban a bíróságnak egyebek mellett arról kell állást foglalnia, hogy az exelnök elrendelte-e több száz tüntető meggyilkolását a három évtizedes uralmának végéhez vezető, 2011-ben kirobbant felkelés során.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. november 30. 09:26
Az igazság odaát van - még egy tárgyalás hátra van
Akitlosz
2014. november 29. 13:52
Szerintem kár így szerénykedni. Ez az Évtízmilliárdad pere volt.
egysegelem
2014. november 29. 13:16
Nehez a helyzet, mert nyilvan Mubarak nyugati mercevel merve nem volt demokratikus allamfo, es az elnoksege alatti tevekenysege is minden volt csak nem jogszeru, az is biztos, hogy kemenyen fellepett a tuntetok ellen, megis a Nyugatnak nehezere esik majd biralni ezt a dontest, mert az iszlamszar visszaterese meg rosszabb lenne, es minden biralat, amit elvszeruen meg kellene tenni, gyengitene az amugy a NYugattal viszonylag korrekt kapcsolatokat apolo el-Sisi rendszert. Nehez ugy.
Fahrenheit 451
2014. november 29. 11:38
Egyiptom leírta magát..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!