ENSZ: Már négyezernél is több áldozata van a kelet-ukrajnai konfliktusnak

2014. november 01. 12:30

Az ENSZ pénteken közzétett jelentése szerint október végéig már legalább 4035 embert öltek meg Kelet-Ukrajnában, beleértve a valószínűleg lelőtt maláj utasszállító gép utasait is. A sebesültek száma több mint kilencezer.

2014. november 01. 12:30

Október 29-ig legalább 4035 embert öltek meg a kelet-ukrajnai konfliktusban az ENSZ legfrissebb jelentése szerint, beleértve a júliusban lezuhant – valószínűleg lelőtt – maláj utasszállítón utazó 298 személyt is. A sebesültek száma meghaladja a kilencezret.

Az ENSZ egy héttel korábbi jelentésében még 3724 halott szerepelt, eszerint tehát egy hét alatt háromszázzal nőtt az áldozatok száma – annak ellenére, hogy szeptember 5. óta hivatalosan tűzszünet van a térségben. A jelentés hangsúlyozza, hogy ettől még napi rendszerességgel érkeznek a tűzszünet megsértéséről szóló hírek a térségből.

A jelentés kétezer körülire teszi az eltűntek számát. Mintegy 5,2 millió ember maradt a válságövezetben, mintegy kilencszázezren viszont elmenekültek: a menekültek nagyjából fele Ukrajna más részeire, másik részük Oroszországba ment.

Vasárnap választásokat tartanak a két szakadár megyében: ez az ENSZ szerint várhatóan lefékezi a béketárgyalásokat és kedvezőtlen hatással lesz a humanitárius helyzetre is – foglalja össze a jelentést a Népszabadság.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2014. november 02. 06:24
Elég szomorú! Azokat a területeket az Ukránok már száz százalék hogy el bukták, méghozzá a saját hülyeségük, és nacionalizmusuk miatt! Hagyni kellett volna az Oroszoknak rendet rakni, akkor legalább ennyi halálos áldozat nem lett volna!
Akitlosz
2014. november 02. 04:49
Ha Ukrajnában választanak a puccsisták az persze rendben van. Ha a nácik, szerben Iszlám államosok tömeggyilkolnak akkor azzal tele a világ cionista médiája. Ha az ukránok akkor meg síri csend. 286 18 és 25 év közötti nő holttesték tartalmazó tömegsírt találtak. A nőket kivégzésük előtt előbb megerőszakolták. Ez persze nem kerül be a nyugati híradókba, ők bármilyen véreskezű hatalmat támogatnak a "szabadság" és a "demokrácia" nevében, ha az az érdekükben áll.
kuwiq
2014. november 01. 19:09
az oroszok már tízezer fölött tartanak, csak a "SZAKADÁR LAKOSSÁG" körében az orosz kollégám legalábbisezt állította, elég vehemensen, meg hogy az ukránok rendszeresen kegyetlenkednek az oroszokkal, illetve kifejezetten polgári célpontokat támadnak - közigazgatás, iskolák, kórházak
ciseaux
2014. november 01. 18:34
Ez a link azoknak, akik csípik a repülős sztorikat: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2816799/The-Cold-War-really-Rise-numbers-Russian-spies-raising-fears-return-Soviet-era-espionage-days-RAF-intercepted-bombers-sent-Moscow.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!