Sikorski: Putyin már 2008-ban bedobta, hogy osszák fel Ukrajnát

2014. október 21. 09:54

Radoslaw Sikorski lengyel parlamenti elnök, korábbi külügyminiszter egy interjúban azt mondta: Putyin 2008-ban azzal fogadta Donald Tusk akkori lengyel miniszterelnököt moszkvai hivatalos látogatásán, hogy Lengyelország és Oroszország ossza fel egymás közt Ukrajnát.

2014. október 21. 09:54

Radoslaw Sikorski, a lengyel parlament elnöke, korábbi külügyminiszter a Politico amerikai portálnak adott interjújában arról beszélt: Vlagyimir Putyin orosz elnök már 2008-ban bedobta a lengyeleknek, hogy Oroszországgal osszák fel egymás közt Ukrajnát.

Sikorski szerint Putyin ezt 2008-ban ajánlotta fel Donald Tusk akkori lengyel miniszterelnöknek, aki Moszkvában miniszterelnöki látogatást tett nála. 

Putyin egyenesen úgy fogalmazott, hogy Ukrajna mesterséges ország, amiben Lviv például lengyel város, így nyugodtan fel lehetne osztani – mondta a volt külügyminiszter.

Sikorski hozzátette: Tusk tudta, hogy a beszélgetést rögzítik, ezért nem válaszolt a felvetésre. „Nagyon, nagyon világosan tisztáztuk velük, nem akarjuk, hogy bármi közünk is legyen ehhez” – idézi az interjút az Index.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2014. október 21. 17:13
"Sikorski szerint Putyin ezt 2008-ban ajánlotta fel Donald Tusk akkori lengyel miniszterelnöknek, aki Moszkvában miniszterelnöki látogatást tett nála." Hát hogyne. Putyin, ki valaha egy képzett titkosszolgálati tiszt volt, és aki tudja, hogy sokmindent sokmindenféle képpen lehet felhasználni pont egy amerikabarát lengyel miniszterelnőknek fog ilyesmiről beszélni. Mégpedig egy hivatalos látogatáson. Hiszi a piszi. És szegény Sikorskinak ez még nem tavaly jutott eszébe, csak éppen most, amikor a nyugatnak szüksége van egy kissé turbózni az oroszellenességet.
kispufi
2014. október 21. 12:19
minket meg kihagytak volna, szépen vagyunk.
röviden
2014. október 21. 11:12
Ez a Sikorski az amerikaiak embere, szavát nem hiszem. A lengyel politika rossz szelleme. Különben meg tiszta mázli, hogy Putyin nem Merkellel beszélt a szintén mesterséges lengyel határokról.
Csigorin
2014. október 21. 11:01
Amugyse hiszem hogy pont az orosz diplomacia akkora hibat kovetne el, hogy ilyen tervrol ha volt is, pont azzal a lengyel kormanyzattal beszelgetne, akinek a fele CIA fizeteslistan van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!