Madrid a nemzeti konzultációt se engedné Barcelonának

2014. október 31. 13:59

A katalán függetlenségről szóló népszavazás blokkolása után a most indított nemzeti konzultációt is megakadályozná a Spanyol Államtanács.

2014. október 31. 13:59

Az előzetesen november 9-re tervezett katalán függetlenségi népszavazás szándéka megfeneklett a spanyol alkotmánybíróság vétóján. A katalán kormány áthidalónak szánt megoldása, a „nemzeti konzultáció” pedig csütörtökön kapott léket. A Spanyol Államtanács felszólította a madridi kormányt, blokkoltassa az Alkotmánybírósággal az alternatív népszavazást is.

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök szerint a nemzeti konzultáció nem felel meg a demokratikus normáknak, nem is kötelez semmire, így értelmetlen, ezért nem is támogatja.

A katalánok szerint az „állampolgári konzultáció” a törvényi határokon belül van. Így az urnák egyre több helyen feltűnnek Barcelonában. Ezekbe várják szavazócédulákon a civil véleményeket az elszakadásról.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2014. október 31. 18:48
ez a katalán függetlenség olyan dolog amiről még beszélni sem lehet... olyan mint a terrorizmus... a következő az lesz h letartóztatnak pár embert aztán meg csodálkoznak, ha jön az eta szerintem nem normális a spanyol kormány... nem balosok véletlenül?
Akitlosz
2014. október 31. 18:28
Ez világos és érthető, csak az nem, hogy miért veszik ezt tudomásul a katalánok, miért nem állnak ki magukért a spanyol állammal szemben? A hatalom csak és kizárólag nyomás alatt hajlandó engedni, önként bárki két szép szeméért ugyan soha.
qccqccqcc
2014. október 31. 17:41
Nahát, Obama mit szól mint a világ demokratája? Semmit? Esetleg kitltani a spanyol királyt? Asse? Kurva ország!
justiceforhungary
2014. október 31. 15:20
olyanok ezek a spanyolok mint az oláhok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!