A francia miniszterelnök leszámolna a „maradi baloldallal”

2014. október 22. 18:21

Manuel Valls francia szocialista miniszterelnök leszámolna a „maradi baloldallal” és a Szocialista Párt nevének megváltoztatásával egy új formációban egyesítene „valamennyi progresszív erőt”.

2014. október 22. 18:21

„Le kell számolni a maradi baloldallal, azzal, amelyik még mindig ragaszkodik a meghaladott és nosztalgikus múlthoz, amelyet a marxista felettes én kísért” – fogalmazott Manuel Valls francia kormányfő a Le Nouvel Observateur című baloldali hetilap csütörtöki számában megjelenő interjúban, amelyből a lap szerdán részleteket közölt a honlapján.

 
Valls szerint „pragmatikus, reformer és republikánus” baloldalra van szükség. A miniszterelnök ezt egy nappal azután mondta, hogy a kormánypárt baloldalához tartozó képviselők nem szavazták meg a nemzetgyűlésben a jövő évi költségvetési tervezetet. Valls új pártban egyesítené a progresszív erőket, a Szocialista Párt nevének megváltoztatásával.
 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. október 23. 16:03
Elhatárolódunk. Milyen régen hallottuk ezt a kifejezést. Nem ,mintha hiányzott volna. Egy francia ujbaloldal megteremtéséhez tudnám ajánlani az együtt, meg a DK kifejezést, esetleg Fletót, mint hiteles személyiséget, összefogássszakértőt. Vele a szanálásig biztosan el lehet jutni, onnam meg ,már könnyű az építkezés. És, ha szükség lenne ré ,még ott van Bokros Luidzsi a kétlábon járó szakértelem.Ő mindent vállal, ha kell másodállásban is. Igaz most egy kicsit jobboldali, de ha kell sec perc alatt át- meg visszaváltozik. Gregor Samsát meghazudtoló áváltozóművész. És , ha mégse jönne be mégis csak jobb érzés ilyen szakértőkkel veszíteni.
DFK
2014. október 23. 14:27
Progressziv, reformer bal = neoliberális
Akitlosz
2014. október 22. 23:35
Szokásos semmitmondó politikusi duma, konkrétumok nélkül.
S0ma
2014. október 22. 20:18
"Valls szerint „pragmatikus, reformer és republikánus” baloldalra van szükség. " --- Hmmm! :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!