Tartós tűzszünet jöhet Kelet-Ukrajnában

2014. szeptember 03. 11:05

Az ukrán elnök bejelentése szerint a Putyinnal folytatott telefonbeszélgetése során megállapodtak egy tartós tűzszünetről Kelet-Ukrajnában. Putyin szóvivője viszont cáfol, szerinte nem állapodtak meg a felek tűzszünetről, mivel Oroszország nem is része a konfliktusnak.

2014. szeptember 03. 11:05

Az ukrán elnök honlapján megjelent bejelentés szerint Petro Porosenko megállapodott egy tartós tűzszünetről Kelet-Ukrajnában – írja az AP alapján az Index. A két elnök telefonbeszélgetésén a felek egyetértettek a békéhez vezető lépésekben – írják az ukrán elnök közleményében. További részleteket nem közöltek, és egyelőre a Kreml és a szeparatisták sem reagáltak a bejelentésre.

Korábban Putyin szóvivője annyit nyilatkozott a két elnök telefonbeszélgetéséről, hogy Putyin és Porosenko véleménye nagymértékben megegyezik az ukrán válságból kivezető útról.

FRISSÍTÉS

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője cáfolta Porosenko bejelentését. Az orosz hírügynökségnek nyilatkozva azt közölte: Putyin és Porosenko nem állapodott meg tűzszünetben, mivel Oroszország nem része a konfliktusnak, és csak a konfliktus megoldásának módját vitatták meg.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Willard
2014. szeptember 03. 14:32
Most egy új agyament ötlettel álltak elő Roshen Choco-ék: falat akarnak húzni Ukrajna és Oroszország közé. :) Nagy kérdés, hogy ez a fal hol fog húzódni, mert hogy nem a régi ukrán-orosz határon, arra már most biztosra fogadni lehet...
csuka
2014. szeptember 03. 13:26
"Tartós tűzszünet jöhet Kelet-Ukrajnában" A macska is tud róla?
Bazooka454
2014. szeptember 03. 13:02
Tartós tűzszünet vagy mégsem.
Willard
2014. szeptember 03. 11:57
Gondolom, hogy Putyin feltette neki azt a kérést, amit Bruce Willis "A szamaritánus"-ban : "- Fej vagy gyomor?" A válasz nyilvánvaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!