Putyin fenyeget: két hét alatt elfoglalná Kijevet

2014. szeptember 01. 17:52

Az EU-nak és Kazahsztánnak is beszólt Vlagyimir Putyin. Lapértesülések szerint José Manuel Barrosónak azt mondta telefonon, hogy ha kell, két hét alatt elfoglalja Kijevet; míg a kazahokat „valójában nem létező, kreált” államiságukra emlékeztette. A kazah elnök azzal fenyegetőzik, hogy ha sérül Kazahsztán függetlensége, kilépnek az Eurázsiai Gazdasági Unióból.

2014. szeptember 01. 17:52

Tovább keményít a retorikáján az orosz elnök. Vlagyimir Putyin a La Repubblica olasz lap szerint azt mondta telefonon a leköszönő európai bizottsági elnöknek, José Manuel Barrosónak, hogy ha kell, két hét alatt elfoglalja Kijevet – idézi az olasz lapot az International Business Times.

A Minszkben tárgyaló Szergej Lavrov külügyminiszter viszont úgy nyilatkozott, hogy az azonnali kelet-ukrajnai tűzszünet Oroszország számára is prioritás.

Putyin közben a kazahok idegeit is borzolja, azt mondta ugyanis, hogy Kazahsztánnak „sosem volt valódi államisága”, ezt csak Nazarbajev elnök „kreálta”. Szakértők szerint ezzel az orosz elnök arra utalt, hogy Kazahsztán államisága veszélyben lesz, ha a most 74 éves kazah elnök már nem lesz hivatalban.

Nazarbajev kilátásba helyezte, hogy Kazahsztán kilép az oroszok által uralt Eurázsiai Gazdasági Unióból, mivel Kazahsztán nem akar részt venni olyan szervezetekben amelyek a „függetlenségére fenyegetést jelentenek”.

Kazahsztán volt az utolsó szovjet tagköztársaság, amely kinyilvánította függetlenségét 1991-ben – emlékeztet az International Business Times.

 

Összesen 351 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2014. szeptember 02. 21:26
Szokás szerint félremagyarázzák Putyin szavait. Két hét alatt el tudná foglalni Ukrajnát, ha akarná. Volt már rá többször két hete, mégse tette.
tibcsike007
2014. szeptember 02. 16:01
Putyin hazugságai pontról pontra: http://www.spiegel.de/politik/ausland/wladimir-putin-wie-russlands-praesident-in-der-ukraine-krise-luegt-a-989247.html
csuka
2014. szeptember 02. 12:49
Ez nem fenyegetés: http://www.hidfo.net/2014/09/02/szoke-lavina-miatt-mennek-magyar-katonak-ukrajnaba A FIDESZ-maffia csapat menjen inkább harcolni Ukrajnába! Vihetik az MSZP-DK-Együtt-... stb. nevűeket is!
gubenc
2014. szeptember 02. 10:53
A fiataloknak, aki nem ismeri: A személyi kultusz idején egy osztályban a diákoknak fogalmazást kell írni Sztálin Elvtárs szereti a gyerekeket címmel. Móricka a következő történettel áll elő: - Sztálin elvtárs a dolgozószobájában az ország gondjain töpreng és zavarják az ablaka előtt játszó gyerekek. Sztálin elvtárs kimegy, lekever minden gyereknek két büdös nagy pofont és üvöltve elzavarja őket. - Móricka ebben a történetben hogyan mutatkozik meg, hogy Sztálin elvtárs szereti a gyerekeket? - kérdezi a tanárnő a fogalmazás felolvasása után értetlenül - hiszen nagyon durván bánt velük - Miért, elvileg közéjük is lövethetett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!