Lemondott Skócia miniszterelnöke

2014. szeptember 19. 17:52

Lemondott a sikertelen skót függetlenségi népszavazás után az ország miniszterelnöke, Alex Salmond. Salmond bízik abban, hogy Skócia nyertese lesz az új helyzetnek, de ehhez szerinte új vezetés szükséges.

2014. szeptember 19. 17:52

Lemondott Skócia miniszerelnöke, Alex Salmond, miután a szavazók csütörtökön elutasították Skócia függetlenedését Nagy-Britanniától. A Skót Nemzeti Párt vezetője szerint a most kialakult helyzetben új vezetésre van szüksége Skóciának.

Skócia miniszterelnöke lemondási nyilatkozatában elmondta: nagyon büszke a kampányra és arra az 1,6 millió emberre, aki igennel szavazott a függetlenségre. Salmond büszke arra is, hogy a népszavazáson a részvételi arány 85 százalékos volt, és a skótok részt vettek ebben a nagy alkotmányos vitában. Szerinte ez figyelemre méltó, és a szavazás eredménye új lehetőségeket is jelent Skóciának Nagy Britanniával való viszonyában.

Salmond nyilatkozatában az is elmondta, hogy neki most az a legfontosabb döntés, hogy ebben az új helyzetben ki tudja vezetni és előrébb vinni ezt izgalmas, lehetőségekkel teli folyamatot politikailag. Bízik benne, hogy pártja és az ország támogatni fogja az új vezetést, akiket parlamentális választás keretein belül kell kiválasztani. Szerinte az elvesztett népszavazás ellenére az a legfontosabb, hogy Skócia valójában az igazi győztese maradjon a megkezdett folyamatoknak.

Salmond 2007 májusa óta töltötte be a miniszterelnöki pozíciót Skóciában. A politikából Salmond nem távozik, továbbra is a skót parlament tagja marad.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. szeptember 20. 23:26
Debt Rattle Sep 17 2014: Scotland Must Vote Yes! For All Of Us http://www.theautomaticearth.com/debt-rattle-sep-17-2014-scotland-must-vote-yes-for-all-of-us/ Debt Rattle Sep 19 2014: Scotland and the Spirit of Our Time http://www.theautomaticearth.com/debt-rattle-sep-19-2014-scotland-and-the-spirit-of-our-time/
ElQurMinator
2014. szeptember 20. 11:04
A fél világ a skótokon röhög. 300 évig harcoltak az angolok ellen. Most, hogy háború nélkül, ingyen kapnak egy lehetőséget a teljes függetlenségre, eldobják maguktól. Wallace és a többi skót ős forognak a sírjukban. Mel Gibson filmjét sem nézem meg többet, mert elfogna a röhögőgörcs a sok szoknyás férfi (?) láttán. :D
Bankkárkormány
2014. szeptember 20. 10:03
Akitlosz, szerintem nincs igazad Akkor a tisztikar, Görgey és a többiek mind hülyék voltak? A 3 hatalmi egyezmény szerint - orosz, labanc, francia - amit ha jól emlékszem a jakobinis diktatúra miatt kötöttek, a felek kötelezettséget vállaltak arra hogy ha bárkinél függetlenségi forradalom robbanna ki akkor segítenek a másiknak Nézzétek meg a Hídember című filmet Széchenyiről, nagyon jó Eperjes óriásit alakít benne, annak ellenére hogy kicsit (nagyon) elvont mint ember és ráadásul fideszes is Láttuk templomba is tehát hívő is
zolka50.50
2014. szeptember 19. 23:05
"For me as a leader my time is nearly over but for Scotland the campaign continues and the dream shall never die" - mondta Salmond. Az ITV ezt nem idézi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!