Kitiltották Oroszországból Porosenko csokiját

2014. szeptember 15. 17:42

Az oroszok közegészségügyi okokra hivatkoznak, de valószínűleg nem véletlenül a Roshen termékeit tiltották ki az országból.

2014. szeptember 15. 17:42

Kedden várhatóan egyszerre ratifikálja az Európai Unió és Ukrajna társulási egyezményét a kijevi törvényhozás, a Verhovna Rada (Legfelsőbb Tanács) és az Európai Parlament. Az egyezményt júniusban írta alá Petro Porosenko ukrán államfő az Unió képviselőivel. Az aktust eredetileg tavaly novemberben a vilniusi csúcstalálkozón írták volna elő, de Viktor Janukovics akkori ukrán elnök Moszkva nyomására visszakozott. Ennek következtében kezdődtek a kijevi törtetések, bukott meg Janukovics, majd alakult ki a kelet-ukrajnai válság.

Hiába ratifikálják viszont az egyezményt, a szabadkereskedelmi megállapodás csak jövő év végén lép életbe, ellenkező esetben Oroszország importvámot vetne ki az ukrán árukra, nehogy Ukrajnán át európai termékek árasszák el az orosz piacot, vámmentesen. Brüsszel ugyanakkor egyoldalúan is támogatná Ukrajnát az ügyben: az ukrán áruk nagy része vámmentesen juthat be az uniós piacra, miközben Kijevnek ugyanezt a kedvezményt nem lenne kötelessége biztosítani az uniós országok számára.

Közben kitiltották Oroszországból a Roshen édességeit. A lépést közegészségügyi okokkal indokolták, de valószínűleg nem véletlenül, hogy épp Porosenko cégét érintette a szankció.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!