Izraeli sajtó: A Hamász helyreállítja az alagutakat

2014. szeptember 08. 08:21

Egy izraeli napilap hírszerzési forrásaira hivatkozva azt írja: a Hamász ismét rakétákat gyárt, és elkezdte helyreállítani azokat az alagutakat is, amelyeket megsemmisített az izraeli hadsereg az Erős Szikla hadművelet során.

2014. szeptember 08. 08:21

Izraeli hírszerzési értesülések szerint a Gázai övezetet uraló Hamász megkezdte azoknak a föld alatti járatoknak a helyreállítását, amelyeket az izraeli hadsereg semmisített meg a július 8-án indított, Erős Szikla kódnevű hadművelet során – adta hírül vasárnap a Haaretz izraeli napilap, egy magas rangú tisztségviselőre hivatkozva. A névvel nem említett forrás szerint az iszlamista szervezet alig két héttel a harcok beszüntetése után megkezdte előkészületeit a következő ütközetre Izraellel.

A liberális napilap által idézett tisztségviselő azt is elmondta, hogy újraindult a fegyvercsempészet is az övezet és Egyiptom közti határvonal alatt húzódó, továbbra is működőképes alagutakon keresztül. Kairó fokozott katonai akcióinak egyik célja, a fegyverek és fegyveresek Gázából való átáramlását megakadályozni a határ két oldalát összekötő alagutak megsemmisítésével. A hadsereg szóvivője júliusban azt jelentette, hogy az alig tíz kilométer hosszú szakaszon az egyiptomi fegyveres erők addig több mint 1600 járatot számoltak fel.

A Haaretz szerint a Hamász újra megkezdte M75 típusú rakétáinak gyártását is, amelyek hatóköre Izrael központi régióira is kiterjed. A szélsőséges szervezet rakétagyártó kapacitásának mintegy 40 százaléka maradt meg az ötvennapos izraeli hadjárat ellenére.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
plaatila
2014. szeptember 08. 09:33
Akkor ismét találtatok okot ti judeofasiszták, a további népirtásra. /továbbra is csak az asszonyokra és a gyerekeikre és lőjetek. Ők nem lőnek vissza. Biztonságos.
luga
2014. szeptember 08. 08:40
Nem kell gettóba zárni a palesztinokat. Ha nincs blokád, nem kell alagutakat fúrniuk.
egysegelem
2014. szeptember 08. 08:23
Pontosan az tortenik amire szamitottam, a Hamasznak minden tuzszunet csak idonyeres, ameddig ujrarendezik a soraikat, uj fegyvereket szereznek be stb aztan kezdik elorol. Sajnos Izraelnek meg kellett hatralni a nemzetkozi nyomas miatt, ahelyett, hogy befejeztek volna, amit elkezdtek, igy most par honap, ev mulva kezdodik a musor elorol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!