A NATO sem ismeri el a krími választások eredményét

2014. szeptember 16. 14:43

Washington után a NATO-főtitkár is leszögezte: a szervezet nem ismeri el a vasárnapi krími választások eredményét. Rasmussen egyben felszólította Oroszországot, hogy állítsa vissza a Krím jogi helyzetét, az annektálást ugyanis a NATO nem ismeri el.

2014. szeptember 16. 14:43

A NATO nem ismeri el az Ukrajna részét képező Krími Autonóm Köztársaságban vasárnap megtartott választások eredményét – szögezte le kedden Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára. A politikus Brüsszelben kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy az észak-atlanti szövetség továbbra is elítéli és törvénytelennek tartja a Krím-félsziget elcsatolását Ukrajnától. Rámutatott, hogy Oroszország megsértette a nemzetközi jogot az Ukrajna északi részén folytatott destabilizációs tevékenységével.

Rasmussen a NATO nevében felszólította Oroszországot, hogy állítsa vissza a Krím jogi helyzetét, mert annak jogtalan annektálását sem most, sem a későbbiekben nem ismerik majd el. Hangsúlyozta, hogy a szövetség támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét a nemzetközileg elismert határain belül.

Az Amerikai Egyesült Államok hétfőn közölte, hogy nem ismeri el a vasárnapi krími választások eredményét.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2014. szeptember 17. 06:35
A másik és már sokadszorra.Mi az, hogy emberek, szervezetek nevei mögé bújva szervezkednek más emberek.Mint az ÁVH időszak "dolgozó népünk, aztán pártunk és kormányunk nem tűrheti" itc.Ezek csupán a megbújás undok kis trükkjei.Tessék nevesíteni!Hurka Gyurka, Tapsi Hapsi, Gipsz II Jakab,Szaros Szilárd!Stb.
wartog
2014. szeptember 17. 06:27
Krim orosz, és mindig is az volt, 95%-ban mint tudjuk.Visszavették ami az övék volt. Csak mellékesen jutott eszembe, elvették az országunk 2/3 részét,ahol a mi népünk óriási összegeket ruházott be pl. Fiume vagy a vasutak hidak, Erdélyben. Ezeknek az árával mi van?Azokat nem kéne visszafizetni az érintett államoknak?Magyarország tartozik, de akik elvették, elvetették a javainkat, miért nem tartoznak?A franciák, az antant elvette, és a javainkkal mi van?
Szőke Ciklon
2014. szeptember 16. 18:35
Mert kérdezte őket valaki?
tango47
2014. szeptember 16. 18:14
Nem is tudtam, hogy a NATO egy állam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!