A Gazpromot is érintik az Oroszország elleni legújabb szankciók

2014. szeptember 11. 17:21

Az orosz energia-, illetve védelmi ipar hat óriás vállalatát, továbbá 24 magánszemélyt érint az Európai Unió pénteken életbe lépő új szankciós csomagja.

2014. szeptember 11. 17:21

Az Európai Tanács tájékoztatása szerint a szankciók megtiltják az orosz védelmi, illetve energiaszektor három-három nagyvállalata adósságának finanszírozását. Az intézkedés érinti egyebek között a Rosznyeft és a Transznyeft olajipari céget, illetve a Gazprom olajipari üzemágát. 

Az uniós intézkedések értelmében újabb 24 magánszemély kerül fel az EU-tagállamok területére történő beutazási tilalommal, illetve ottani bankbetéteik befagyasztásával sújtott személyek listájára. A szankcionált magánszemélyek között vannak kelet-ukrajnai szakadár vezetők, a krími kormányzat tagjai, valamint orosz döntéshozók és oligarchák - tűnt ki az Európai Tanács tájékoztatójából.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2014. szeptember 12. 08:28
a mostani szankciók célja, hogy az állami kézben lévő ,vagyis putgyin haverjai által kváziprivatizált ágazatok ne kaphassanak európai és amerikai tőkeinjekciókat, hitelt, ne vásárolják esetleges kibocsátandó papirjaikat. Ez alaposan seggbe bassza majd putlert és kommandóját. A Rosznyeft idei hiteltörlesztési és kezelési kötelezettsége hetven milliárd dollár, amelyet ezt követően nem tud majd ujabb hitelekkel átütemezni, vagyis saját kormánya és bankjai pénzét kell majd felhasználnia. Ez a rubel teljes paritásvesztését jelenti. Ugyanez a helyzet a Gazprommal is, kénytelenek lesznek leállitani minden korábbi fejlesztést. És még azt sem tudjuk,hogy Kina miként használja majd ki ezt a helyzetet saját javára..
Dragitenovic
2014. szeptember 12. 07:44
Lengyelorszagba a gaz Ukrajnan keresztul megy es mellekvezeteken a lengyelek nem e gerincrol kapjak ! Az is lehet hogy engedik az Ukranoknak megcsapolni"lopni"es igy adjak el nekik azt a 25% kevesebb jon dumaval!
kjkj945
2014. szeptember 11. 20:57
A Gazprom, (oroszul: Газпром; teljes neve: Открытое Aкционерное Oбщество Газпром, Otkritoje Akcionyernoje Obscsesztvo Gazprom) a legnagyobb orosz vállalat, a világon a harmadik. Hát ha orosz akkor miért is ne érintené???
Akitlosz
2014. szeptember 11. 19:45
Olyan kemény ez az EU, mint a fos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!