Tóásó-ügy: bizonyítékokat hamisítottak?

2014. augusztus 18. 19:19

Nemzetközi bíróságon is használható nyilatkozatot tett a múlt héten Brazíliában a bolíviai Marcelo Soza, annak a terroristaügynek a korábbi főügyésze, amelynek az egyik vádlottja a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd.

2014. augusztus 18. 19:19

A hazájából márciusban elmenekült jogász személyesen is találkozott a La Pazban immár öt éve és négy hónapja fogva tartott Tóásó Előd nővérével, aki a Baptista Szeretetszolgálat segítségével utazott ki Brazíliába. A Külgazdasági és Külügyminisztérium szakmai támogatásával megszervezett találkozón a volt főügyész elmondta: az úgynevezett terroristaügy nyomozási és eljárási szakasza során az ügyet manipulálta az ország alelnökének testvére, valamint Evo Morales elnök biztonsági kabinetjének vezetői.

Eltűntek bizonyítékok, és a kormány a saját hasznának, politikai céljainak megfelelően irányította és befolyásolta az ügyet. Tóásó Edit összesen 34 kérdésére írásban, közel kilenc oldalon válaszolt a volt főügyész. Az aláírásával is hitelesített nyilatkozat egy példányát a napokban benyújtják az Amerika-közi Bíróságra, ahol várhatóan rövidesen elkezdődhet a Tóásó kontra Bolívia per.

Az ügy előzménye, hogy bolíviai kommandósok 2009. április 16-án hajnalban a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz város Las Américas nevű szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A horvát-bolíviai állampolgár Mario Tadicot, valamint a román és magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt letartóztatták.

A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy terrorcsoportot számoltak fel, amely Evo Morales elnököt is meg akarta gyilkolni. Az akció két túlélőjét a bolíviai törvények értelmében már rég szabadon kellett volna helyezni, mivel 36 hónapnál hosszabb ideig senkit nem tarthatnak előzetes letartóztatásban.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. augusztus 19. 14:58
Kit érdekel a Tóásó? Egyébként milyen név ez?
Orbán Páván
2014. augusztus 19. 09:14
Kép: az elnök palotában gyakran fogad indián küldöttségeket, ami Magyarországon elképzelhetetlen lenne, hogy pl. Schmitt elnök magyar népviseletes küldöttségeket fogadjon. Schmitt eddig csak cigányokat és zsidókat fogadott a Sándor-palotában http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.hu/2011/02/februar-27-boliviai-erdekessegek.html
Orbán Páván
2014. augusztus 19. 09:10
Counter: "Nemzetközi szerződés, muhaha! Az nem ér semmit." Igazad van zsidó, az iSSraeli gazdáid is több tucat menzetközi szerződést szegtek meg 1967 óta, mióta megszállva tartják Palesztina 1949-ben a palesztinoknak adott részét
Orbán Páván
2014. augusztus 19. 09:08
Hagyják már abba ezt a Tóásózást! Méghogy "békés" egyetemista. Tele van a net képekkel amiken fegyverekkel pózol. Akivel kiment az a 3 nevű félzsidó, őket gyurcsány végeztette ki a boliviaiakkal mert ő szivárogtatta ki az öszödi beszédet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!