Békefenntartónak nevezik magukat az orosz katonák

2014. augusztus 31. 18:28

Az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője szerint Novoazovszkban az orosz katonák békefenntartóknak nevezik magukat, és háborús propagandát folytatnak.

2014. augusztus 31. 18:28

„Békefenntartóknak” nevezik magukat azok az orosz katonák, akik elfoglalták a Donyeck megye déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő Novoazovszk várost – közölte Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján.

„Novoazovszkban fasiszta háborús propagandát folytatnak, egyebek között írásos instrukciókat osztanak szét a helybelieknek arról, hogyan viselkedjenek az orosz fegyveres erők békefenntartó kontingensével szemben” – jelentette ki Liszenko. 

Szavai szerint az „instrukcióban” felszólítják a lakosokat arra, hogy ne akadályozzák az orosz csapatok áthaladását, amelyek „az 1949-es genfi egyezmény alapján azért érkeztek, hogy megvédjék a városban lakókat a törvénytelen ukrán hadsereg terroristáitól”. Felhívják továbbá a helybelieket, hogy szigorúan tartsák magukat a kijárási tilalomhoz, valamint „álljanak készen arra, hogy szükség esetén bármilyen lakóteret szabaddá tegyenek a békefenntartó erők elhelyezésére”.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2014. szeptember 01. 14:46
Ha egyszer békefenntartók, akkor békefenntartók :)
madarasi.abel
2014. szeptember 01. 11:55
Én szégyellem magam a fenti orosz mentegető megnyilvánulások miatt. Nincs még olyan régen, hogy a szomszédunkban háborúztak, s az sincs olyan régen, hogy a szovjet csapatok itt "vakációztak", úgy negyven évig. Ilyen gyorsan felejtünk?
majszter
2014. szeptember 01. 09:00
"És ebben a valóságban jelenleg bizony az oroszok a jófiúk és ők azok, akik a genfi egyezmény alapján fenntartják a békét és az USA a náci megszálló és népírtó erő." A békefenntartó erők nem rohanják le egy szuverén ország közintézményeit és laktanyáit, nem látják el se könnyű, se nehézfegyverzettel a háborúzó felek egyikét se, nem csatolják a "békefenntartott" területet a saját hazájukhoz, nem lövöldöznek le polgári repülőgépet, nem lőnek szét civil településeket stb. Legfőképpen pedig a békefenntartókat nemzetközi szervezetek jogosultak küldeni bárhova, nem önjelölt területrabló hóditók!
Tintamin
2014. szeptember 01. 08:50
Okádnom kell ettől az orosz nyomulástól. Putyin láttán hányinger fog el. Ezek Sztálin óta nem változtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!