Visszafoglalták Liszicsanszkot az ukrán fegyveresek

2014. július 25. 07:49

„Liszicsanszkot elfoglaltuk. A terroristák elmenekültek” – írta a Facebookon a Szemen Szemencsenko, a kelet-ukrajnai megyék elszakadását ellenző, önkéntesekből verbuvált Donbasz nevű zászlóalj parancsnoka.

2014. július 25. 07:49

A kelet-ukrajnai terrorellenes műveletben részt vevő ukrán fegyveres erők visszafoglalták a Moszkva-barát fegyveresektől a Luhanszk megyei Liszicsanszk várost – jelentette péntekre virradóra a kijevi média. Az UNIAN hírügynökség szerint a település visszafoglalásáról Szemen Szemencsenko, a kelet-ukrajnai megyék elszakadását ellenző, önkéntesekből verbuvált Donbasz nevű zászlóalj parancsnoka tájékoztatott a Facebook-oldalán. 

Liszicsanszkot elfoglaltuk. A terroristák elmenekültek” – írta Szemencsenko, aki szerint három katonája könnyebben  megsebesült a harcokban. Tájékoztatásából ítélve a várost a Donbasz zászlóalj és a hadsereg egyik dandárja vette ellenőrzése alá. Szemencsenko azt tanácsolta a helyi lakosoknak, hogy biztonsági okokból egyelőre ne hagyják el otthonaikat, akkor sem, ha a várost már megtisztították a szakadár fegyveresektől.

Az elmúlt napokban súlyos harcok dúltak a Luhaszk megyei Szeverodonyecknél és Liszicsanszknál a szakadárok és a fegyveres erők között. A több mint százezer lakosú Szeverodonyecket kedden vonták ellenőrzésük alá a kormányerők. Előző nap három kelet-ukrajnai települést tisztítottak meg a szakadár fegyveresektől: Dzerzsinszket, Rubizsnét és Szoledárt.

Juril Jucenko ukrán elnöki tanácsadója a minap a hadsereg jelentős harci sikereiről tájékoztatva azt mondta, hogy áttörés történt, és mindenhol támadásba lendültek a katonák. A tanácsadó arra is utalást tett, hogy már nincs sok hátra az április közepe óta tartó terrorellenes művelet befejezéséig.

*

A kép csak illusztráció.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. július 25. 13:27
csak azt nem értem miért látszik most is az ellentét a magyar baloldal és a jobb oldal pártiak között.. illetve a nemzet gyalázó és védő között.. miből gondolják azt azok akik most erőszakkal válaszoltak az orosz ajkuak nemzeti törekvéseire hogy majd ha győznek vége lesz? ahol emberek halnak meg másnak a faszsága (nyelvtörvény) miatt ott lehet hogy a szavakban béke lesz egy háború után, de a szívekben biztos hogy hogy nem! ezt a problémát nem lehet úgy megoldani hogy az erősebb rákényszeríti az igazát a másikra, főleg akkor nem ha az a másik egy orosz!aki mögött áll egy egy fél milliós hadsereg
Kárpáti Zoltán
2014. július 25. 11:01
Nem értenek ezek a hadviseléshez, ha azt hiszik, hogy puskalövés nélkül visszafoglaltak valamit.
Kárpáti Zoltán
2014. július 25. 10:56
És mindeközben csak három sebesültjük van? Akkor vagy harcok se voltak, és akkor nem beszélhetünk visszafoglalásról sem, vagy valami nem igaz ebben a történetben.
Himalája
2014. július 25. 10:53
"Történelmileg így alakult, hogy húsz éve Ukrajna szuverén állam lett ezekkel a határokkal." Azért alakult történelmileg igy, mert az oroszok az ukrán népet, barátnak, testvérnek tekintett. És mint barárot, testvért területekkel, saját népének egy részével ajándékozta meg. De mivel a megajándékozott testvér az ellenséggel lepaktált, és ellenségesen viselkedik, az ajándék visszaköveteltetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!