Putyin: Hagyni kell dolgozni a nemzetközi szakértőket!

2014. július 21. 09:11

Az orosz elnök azt is mondta vasárnap éjjeli nyilatkozatában, hogy Moszkva mindent elkövet azért, hogy a harcokat tárgyalások váltsák fel Kelet-Ukrajnában.

2014. július 21. 09:11

Vlagyimir Putyin vasárnap éjjeli nyilatkozatában kijelentette: mindent meg kell tenni azért, hogy a nemzetközi szakértői csoport biztonságban dolgozhasson a malajziai gép katasztrófájának színhelyén. Éppen ezért Moszkva mindent elkövet annak érdekében, hogy Kelet-Ukrajnában a harcokat tárgyalások váltsák föl. Vagyis, hogy békés, diplomáciai fázisba léphessen Kijev és a szeparatisták konfliktusa.

Az amerikai külügyminiszter egy tévényilatkozatban azt mondta: Oroszországnak színt kell vallania. John Kerry szerint ugyanis tény, hogy a szakadárok vezetői között vannak oroszok, hogy a szakadárok orosz kiképzést és orosz fegyvereket kapnak. Vagyis Moszkvának minden befolyását latba kell vetnie, hogy a malajziai gép tragédiája valóban kivizsgálható legyen.

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. július 22. 08:03
Azé' Kerrynek sikerült a képmutatás magasiskoláját megugrania ezzel az oroszoknál kaptak kiképzést, akkor az oroszok vállalják a felelősséget című ki szösszenettel. Mintha nem az USA képezné ki az egyfőre jutó legtöbb terroristát a különböző országok részére.
Akitlosz
2014. július 21. 16:25
Akitlosz szerint ugyanis tény, hogy az ukrán puccsisták vezetői között vannak zsidók, hogy az ukrán puccsisták amerikai kiképzést és amerikai golyóálló mellényeket, amerikai helikoptereket kapnak.
Akitlosz
2014. július 21. 16:23
No és ugyan mire vezetnének bármiféle tárgyalások? Ukrajna nem akar függetlenséget adni Donyecknek és Luhanszknak. Donyeck és Luhanszk nem akar Ukrajna része lenni. Mégis hogyan lehetne megegyezni? Ez egy olyan helyzet, amelyikben az egyik fél egyszer talán eléri amit akar, de így értelemszerűen a másik fél nem. Lehet persze föderalizációról álmodozni, de abba sem megy bele Ukrajna, mert az is csak az ország szétesése fele vezetne. A kompromisszum olyan megoldás, ami senkinek sem jó igazán.
Kárpáti Zoltán
2014. július 21. 15:37
Putyin csak annyit mondott, hogy ki kell vizsgálni, és ezt lehetővé kell tenni egy pártatlan nemzetközi vizsgálóbizottság számára (más kérdés, hogy olyan nem nagyon van). Kerry meg már azt sem tudta tegnap hogy hazudozzon, hivatkozva mindenféle állítólagos "bizonyítékokra", de egyet se mutatott. Talán most gyártják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!