Tovább dagad a lengyel botrány: Sikorski Amerikának szólt be

2014. június 22. 16:49

A lengyel belügyminiszter után a külügyminiszter egy kínos beszélgetését is közli a Wprost című hetilap. A hétfői számban várhatóan lehozzák azon beszélgetés leiratát, melyben Radoslaw Sikorski külügyminiszter kijelenti, hogy az Egyesült Államokhoz fűződő szoros kapcsolatok „mit sem érnek”, sőt „még károsak is, mert hamis biztonságérzetet keltenek”.

2014. június 22. 16:49

A Wprost című lengyel hetilap először azt a lehallgatott beszélgetést közölte, amelyen a belügyminiszter pénzkibocsátást követelt a jegybank elnökétől, aki cserébe a pénzügyminiszter leváltását kérte – ez később meg is történt.

A lap most tovább megy, a hétfői számban a külügyminiszter egyik beszélgetésének leiratát közlik. Eszerint Radoslaw Sikorski kijelentette, hogy az Egyesült Államokhoz fűződő szoros kapcsolatok „mit sem érnek”, sőt „még károsak is, mert hamis biztonságérzetet keltenek”. Ezt Sikorski Jacek Rostowski korábbi, állítólag a jegybankelnök nyomására leváltott pénzügyminiszternek mondta. A külügyminiszter vulgáris stílusban kifejtette, hogy a lengyelek naivan azt hiszik, hogy Amerika majd garantálja a biztonságukat, holott ez teljesen értelmetlen.

A varsói külügyminisztérium egyelőre nem kommentálta az ügyet, megvárják, míg a teljes leirat megjelenik a Wprost hétfői számában – írja az Origo.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stadionban láttalak meg
2014. június 23. 12:39
Az eljárás kísértetiesen emlékeztet az "Egy makulátlan elme örök ragyogása" című film alapjául szolgáló hátborzongató ötletre http://idokjelei.hu/2012/04/agykontrol-a-rossz-emlekek-torlese-hamarosan-lehetsegesse-valik/
Stadionban láttalak meg
2014. június 23. 12:38
„Agykontrol” – A rossz emlékek törlése hamarosan lehetségessé válik Forrás: Daily Mail A gének deaktiválása elfelejteti a kísérleti egerekkel félelmet keltő emlékeiket A kutatók hamarosan lokalizálni tudják az emlékek tárolásáért felelős területet
Stadionban láttalak meg
2014. június 23. 12:36
Az ügynökség idegkutatói olyan világról álmodnak, ahol az emberek agyát lézerek, gyógyszerek és chipek segítségével lehet majd programozni, illetve azokba mesterségesen emlékeket ültetni. A technológia működőképességét egereken már bizonyították. http://idokjelei.hu/2014/06/agyba-ultetheto-chip-a-darpa-jovoltabol-az-emlekek-megvaltoztatasara/
Stadionban láttalak meg
2014. június 23. 12:35
Az Egyesült Államok hadseregének kutatásfejlesztésért felelős ügynöksége, a DARPA olyan agyba ültethető chipek kifejlesztésén dolgozik, amelyek képesek bizonyos emlékeket beültetni vagy törölni az alany agyában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!