A britek egyedül maradtak a Juncker elleni háborúban

2014. június 26. 12:22

Junckerrel az EU tovább görgeti azt a diszfunkcionális politikát, ami odáig vezetett, hogy az uniót már nem csak a nemzetközi politikában nem veszik komolyan, de még mi, európaiak sem.

2014. június 26. 12:22
Németh Áron Attila

„Aki ma este nem támogatja Cameront (jelen állás szerint ez Orbán Viktor magyar és Fredrik Reinfeldt svéd miniszterelnökökön kívül az összes többi tagállami kormányfőt jelenti, hiszen Merkel mellett Mark Rutte holland miniszterelnök is visszavonulót fújt), az nem támogatja az EU sikeres továbbélését. Ahhoz ugyanis olyan reformokra lenne szükség, amit egy Juncker típusú veterán brüsszeli eurokrata nem tud kivitelezni. Nincsen hozzá kellő politikai legitimitása (sem a tagállamok, sem az európai polgárok előtt). Nincsen hozzá kellő lendülete. Nincsen hozzá kellő ötlete. Véleményem szerint Jean-Claude Junckerrel így nem érhet el mást az EU, minthogy tovább görgeti azt a diszfunkcionális politikát, ami odáig vezetett, hogy az uniót már nem csak a nemzetközi politikában nem veszik komolyan, de még mi, európaiak sem. Juncker megválasztásával tehát folytatódni fog az a tendencia, hogy az EU-csúcsok után hangzatos közleményekben tesznek majd hitet az EU vezetői a szövetség számára fontos reformokról, az Európa előtt álló nagy feladatokról, amiket együtt el tudunk érni, és aminek a vége a cselekvésképtelenség és világos stratégia nélküliség lesz. Egy helyben állunk, és szomorú látni, hogy érzésem szerint ezt alapvetően egyetlen uniós nemzet vezetője képes csak felfogni. És igen, fenntartom, hogy Cameron célja legalább annyira önös érdekek mentén szövődik, mint az EU reformja melletti őszinte elköteleződésből (sőt, előbbiből még inkább), de a tény, ettől még tény marad, Juncker megválasztása katasztrofális lehet.”

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blackhorse
2014. június 26. 22:31
Az eu-s országok élén sunyi,megalkuvó emberek vannak,mert ezt ők is látják!Még összefogni is képtelenek,inkább együtt nézik a süllyedést.
madarasi.abel
2014. június 26. 16:06
Ez a Junker nem a Néppárt jelöltje volt eredetileg?
elfelejtette
2014. június 26. 15:49
És aztán meg csodálkoznak, meg hüledeznek azon, hogy az EU szkeptikus pártok erősödnek. Tényleg totál érthetetlen. Szavazzátok be ezt a luxemburgi makimajmot, legfeljebb gyorsabban szétesik ez a EU-nak nevezett szargörgeteg.
6qwasyx
2014. június 26. 15:39
Szánalmas ez a néppárti casting.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!