Idén is lesznek magyar rendőrök a horvát tengerparton

2014. június 29. 09:17

Július elsejétől kezdve két hónapon át ismét lesznek magyar rendőrök a horvát tengerparton. A rendőrök Zadar térségében lesznek, és a magyar turistákkal kapcsolatos rendészeti feladatokat fogják ellátni.

2014. június 29. 09:17

Keddtől két hónapon át ismét járőröznek magyar rendőrök az Adriai-tenger horvát szakaszán, Zadar (Zára) térségében. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) korábbi tájékoztatása szerint a horvát rendőrség képviselőivel kötött megállapodás alapján július 1-je és augusztus 31-e között teljesítenek szolgálatot magyar rendőrök a tengerparton. A magyar turistákkal kapcsolatos rendészeti feladatokat az idén havi váltásokban két-két rendőr látja majd el.

Az előző évekhez hasonlóan a magyar rendőrökkel ezúttal is Zadarban és a környékbeli településeken lehet találkozni. Az Adriai-tengernél tevékenykedő magyar rendőröknek nincs önálló intézkedési joguk, a hatályos horvát jogszabályok szerint a horvát rendőrök irányításával és kíséretében tevékenykednek.

Tavaly Zadaron kívül kiemelten Vir-szigeten, jellemzően éttermek, kávézók, strandok és azok környékének ellenőrzésében vettek részt a magyar rendőrök. Többségében információkat, útbaigazításokat, illetve figyelmeztetéseket adtak a turistáknak, de közreműködtek olyan közúti balesetekkel, kis értékű lopásokkal összefüggő rendőrségi eljárásokban, amelyekben magyarok is érintettek voltak. Horvátországi tartózkodásuk alatt nemcsak magyar állampolgároknak segítettek. Egy eltűnt lengyel kisfiút, akit a zadari rendőrkapitányság hosszabb ideje nagy erőkkel keresett, végül a magyar rendőrök találtak meg.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. június 29. 19:37
http://mno.hu/migr_1834/igy-elnek-az-urak-622910
Ángyán Páván
2014. június 29. 19:34
Remélem, legalább ott elseggelik a taxis kakukkot.
magnamater
2014. június 29. 19:03
Inkább lennének horvát rendőrök a magyar Adria parton!
Felhasználó név
2014. június 29. 10:25
Végulis mit csinàljanak magyarorszàgon a magyar rendorok? Az olajszokitéses Pintér màr felszàmolta a bunozést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!