EP-alelnöknek jelölte a Néppárt Pelcznét

2014. június 26. 12:01

A tizennégyből hat parlamenti alelnököt jelölhet az Európai Néppárt. A frakció szerdán döntött arról, hogy Pelczné Gáll Ildikót is jelölik a pozícióra. Mellette német, olasz, spanyol, ír és román politikusokat jelöl a Néppárt, a korábbi alapjogi biztos, Viviane Reding viszont nem érte el a jelöléshez szükséges szavazatszámot.

2014. június 26. 12:01

Az EP tizennégy alelnökéből hatot jelölhet a legnagyobb, néppárti frakció. Az Európai Néppárt frakciója titkos szavazással választotta meg az öt jelöltet, köztük Pelczné Gáll Ildikó Fideszes képviselőt. A Fidesz közleménye szerint a választás azt mutatja, hogy a Fidesz fontos szerepet tölt be a néppárti frakcióban, és a jelöléssel Pelczné eddigi munkáját is elismerik.

Pelcznén kívül a német Rainer Wielandot, az olasz Antonio Tajanit, a spanyol Ramon Luis Valcarcel Sisot, a román Adina Ioana Valeant és az ír Mairead McGuinnesst jelöli a frakció a pozícióra. Az alelnökjelöltségért indult Viviane Reding luxemburgi politikus, korábbi alapjogi biztos is, de nem kapta meg a jelöltséghez szükséges támogatást – írja a Magyar Nemzet.

Az EP alelnökeit a jövő heti plenáris ülésen választják meg.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. június 26. 18:02
Látszik a képről, hogy az EU parlament is hasonlóan működik, mint a magyar parlament. Az üres teremnek szónokolnak csak folyton.
tango47
2014. június 26. 18:00
Reding nem Barroso helyére tört? A végén örülni fog egy portási beosztással az EP-ben.
OmegaMale
2014. június 26. 13:20
"Az alelnökjelöltségért indult Viviane Reding luxemburgi politikus, korábbi alapjogi biztos is, de nem kapta meg a jelöltséghez szükséges támogatást" Jópárszor túltolta a bringát... Brühühühü XD
szintiboj
2014. június 26. 12:43
Helyes..amíg ott van addig se itthon rontja a levegőt...igaz ott se csinál semmi hasznosat mint itthon....vagy valaki tudja cáfolni? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!