SZBU: Merénylet készül Timosenko ellen

2014. május 06. 12:34

A volt ukrán kormányfő elleni terrorcselekmény előkészítésével vádolta meg az oroszbarát erőket Szerhij Vlaszenko, a politikus korábbi védőügyvédje.

2014. május 06. 12:34

Julija Timosenko volt ukrán kormányfő elleni terrorcselekmény előkészítésével vádolta meg az oroszbarát erőket a politikus korábbi védőügyvédje kedden. Szerhij Vlaszenko, aki jelenleg a Batykivscsina (Haza) párt parlamenti képviselője, azt mondta, hogy az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU) hivatalosan is értesítette erről a május 25-ére kiírt ukrán elnökválasztáson jelöltként induló Julija Timosenkót. Julija Timosenko beszélt az ügyben az SZBU és a belügyminisztérium vezetőivel, akik megerősítették, hogy értesülésük megbízható forrásból származik – adta hírül honlapján az Espreso.tv internetes tévécsatorna.

 
Szerhij  Vlaszenko közölte, hogy a biztonsági szervek szerint oroszbarát erők törnek Timosenko életére, mert a politikus kemény álláspontot foglal el az Ukrajna elleni orosz agresszióval összefüggésben. A rendvédelmi szervek komolyan veszik a fenyegetést, és mindent megtesznek Timosenko védelme érdekében – tette hozzá. A képviselő szerint nem zárható ki, hogy a Timosenko élete elleni fenyegetés része annak a tervnek, amelynek célja az ukrán elnökválasztás meghiúsítása a helyzet destabilizációjával. 
 
Julija Timosenkónak és választási törzskarának egyaránt az az álláspontja, hogy mindenképpen meg kell tartani az elnökválasztást, hogy az újonnan megválasztott államfő stabilizálni tudja a helyzetet az országban – emlékeztetett Szerhij Vlaszenko. Olekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán elnök április 18-án elrendelte  az elnökválasztáson induló jelöltek közül hatnak – Petro Porosenkónak, Julija Timosenkónak, Oleh Ljaskónak, Szerhij Tihipkónak, Olha Bohomolecnek és Mihajlo Dobkinnak – a huszonnégy órás védelmét. Két héttel korábban az SZBU Lemberg megyében őrizetbe vett két orosz állampolgárt annak gyanújával, hogy ukrán állampolgárokat, köztük egy elnökjelöltet készültek túszul ejteni.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. május 06. 14:17
Ugyan mar, annyit nem er Julija hogy barki is el akarna tenni lab alol... meg ha eselyes lenne az elnokvalasztasra, dehat kb annyi az eselye mint nalunk bokrosnak.
pitypang1125
2014. május 06. 13:19
"stabilizálni tudja a helyzetet az országban" Az ottani helyzetet csak az tudná már stabilizálni, ha az a mesterséges, államnak sem mondható ország darabjaira fog szakadni, és az Ukrán nacionalisták megmaradnak a középső országrészben maguknak!
S0ma
2014. május 06. 12:57
Maffiaharc.
paraklétosz
2014. május 06. 12:54
Vigyék vissza a börtönbe, ott biztonságban lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!