Kijev: ¡No pasarán!

2014. május 08. 21:33

Ukrajna nem engedélyezte csütörtökön, hogy a Dnyeszter menti Köztársaságba látogató Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes repülőgépe átrepüljön az ukrán légtéren.

2014. május 08. 21:33

Az esetről Rogozin maga számolt be Twitter-üzenetben. Az orosz politikus bejegyzésében felpanaszolta, hogy a kijevi tiltás miatt útja négy és fél órán át tart, mivel - kerülő úton - Bulgárián és Románián át kell megközelíteniük a moldovai fővárost, Chisinaut.

Még jó, hogy Ukrajna nem Oroszország, különben 20 órába is beletelne körberepülni - ironizált Rogozin, aki az elmúlt hónapokban többször kemény hangon bírálta a kijevi kormány magatartását. A moldovai külügyminisztérium közben magyarázatot követelt Oroszország chisinaui nagykövetétől Dmitrij Rogozinnak az ország oroszbarát szakadár régiójában teendő látogatására, amelyről Chisinaut hivatalosan nem tájékoztatták.

Rogozin - aki Vlagyimir Putyin orosz elnök Dnyeszter menti különmegbízottja - a Szabadság Rádió közlése szerint a május 9-i győzelem napi ünnepségekre és katonai díszszemlére utazott a Dnyeszter menti Köztársaság székhelyére, Tiraszpolba. A Moszkva által támogatott Dnyeszter menti Köztársaság 1990-ben kiáltotta ki függetlenségét Moldovától. 1992-ben a felek rövid háborút vívtak egymással, amely orosz csapatok bevonulásával ért véget. Az egyoldalúan kikiáltott köztársaság függetlenségét egyetlen állam sem ismeri el.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. május 09. 09:33
Azert en ajanlom figyelmukbe a szekely bolcsesseget: a medve nem jatek!
kamasuka
2014. május 09. 09:03
Majd amikor az ukrán marháknak kell körberepülniük Oroszországot, hogy eljussanak Kínába az lesz szép ...
Csigorin
2014. május 09. 08:52
Oszt nem tudtak volna adni melle nehany vadaszt kiseronek? :) no nem gond, a parora plusz repules miatti plusz kerozint majd hozzacsapjak az ukran gazszamlahoz :)
Forsz
2014. május 09. 00:01
Teljesen világos, hogy a mai ukrán ideiglenes "hatalom" egy felheccelt, identitás- és magatartászavaros bábszínház. Teljesen világos, hogy pontosan úgy viselkednek, mint az a kiskölyök, akit arra használnak a nagyok, hogy szemtelenkedjen. Esetleg lehet, hogy senki sem biztatta ezeket erre, hanem ők maguk, ezek a Jacenyukék manőverezték magukat ebbe a szerepbe, mint az a nő, akinek van egy brutális barátja és ő visszaélve a barátja erejével és tekintélyével modortalanul pimasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!