Az eredménytől függ, hogy elismeri-e Oroszország az ukrán elnökválasztást

2014. május 23. 15:26

Oroszország attól függően ismeri el az ukrán elnökválasztást, hogy az hol, hogyan és milyen eredménnyel zárul – mondta Szergej Ivanov, az orosz államfői hivatal vezetője. Ivanov azt is elmondta, hogy Moszkva nem küld hivatalos megfigyelőket a vasárnapi elnökválasztásra.

2014. május 23. 15:26

Oroszország attól függően ismeri el az ukrán elnökválasztást, hogy az hol, hogyan és milyen eredménnyel zárul – mondta Szergej Ivanov, az orosz államfői hivatal vezetője. A politikus hozzátette, hogy nem a választás a legfontosabb, sem az, hogy kit választanak meg elnöknek, hanem, hogy mi lesz később, milyen lesz az ukrán alkotmányos reform.

A logika azt diktálná, hogy minden ember, aki a szavazóurnákhoz járul, tudná, mi várja a jövőben, nem azt, hogy ki fogja irányítani (az országot), hanem azt, hogy mi lesz az országgal, a nyelvvel, a decentralizációval. Ez a fontos, de még nem világos” – tette hozzá Ivanov.

Az orosz államfői hivatal vezetője aláhúzta, hogy sem Oroszország, sem az Egyesült Államok nem tud megállapodni Ukrajna sorsáról, ezt maguknak az ukránoknak kell eldönteniük. Szergej Ivanov közölte, hogy Moszkva nem küld hivatalos megfigyelőket a vasárnapi szavazásra.

Az Izvesztyija című orosz napilap pénteken arról írt, hogy orosz és nemzetközi társadalmi szervezetek 800 megfigyelője vesz részt az előre hozott ukrajnai elnökválasztáson. Közöttük vannak a Golosz választási jogvédő szervezet aktivistái is. A lap szerint Mihail Hodorkovszkij, a börtönéből tavaly szabadult orosz ellenzéki üzletember anyagilag támogatja a Goloszt, hogy az igazolja az ukrán választás törvényességét. Grigorij Melkonjanc, a Golosz egyik vezetője ugyanakkor azt nyilatkozta az Izvesztyijának, hogy megfigyelőik többsége saját költségén utazik Ukrajnába.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. május 23. 16:53
On the Ukraine election, Putin said that his country will “have respect for the choice that the Ukrainian people make.” The likely winner is Petro Poroshenko, a political pragmatist who may be able to work with both Russia and the West. “Of course, we will cooperate with the newly elected head of state,” Putin told CNBC.
egysegelem
2014. május 23. 16:34
"Az eredménytől függ, hogy elismeri-e Oroszország az ukrán elnökválasztást" Oroszorszag sajat maga parodiaja es fel sem tunik nekik. LOL
Csigorin
2014. május 23. 16:26
Magyarul itt az esely. A jeloltek alljanak ki es mondjak el mit szandekoznak tenni a felsorolt kerdesekben. Tovabba gondoskodjanak rola hogy mindenki, megfelemlites es terror nelkul tudjon szavazni (tehat azt ugy nem lehet hogy szavazunk, de kozben tankokkal lovik a nepet keleten). Ha ez teljesul, akkor ok, ha nem akkor csak kutyakomedia.
kukagyerek
2014. május 23. 15:50
"Az eredménytől függ, hogy elismeri-e Oroszország az ukrán elnökválasztást" ....... Logikus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!