Ukrajna: Vizsgálatot indít a Nemzetközi Büntetőbíróság

2014. április 25. 14:19

A hágai nemzetközi bíróság főügyésze, Fatou Bensouda előzetes vizsgálatot indított a 2013 novembere és 2014 februárja közötti ukrajnai eseményekkel kapcsolatban. Bensouda azt vizsgálja, hogy a római statútum értelmében fennállnak-e a hivatalos nyomozás megindításához szükséges körülmények.

2014. április 25. 14:19

Előzetes vizsgálatot indít a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság a tavaly novembertől idén februárig, vagyis a kijevi tiltakozások kezdete és Viktor Janukovics elnök elmozdítása közötti időben Ukrajnában történtek feltárására – tudatta közlemény útján pénteken a törvényszék.

A közlemény tanúsága szerint a bíróság főügyésze, a gambiai Fatou Bensouda előzetes vizsgálatot indított a helyzet értékelésére, és azt is megvizsgálja, hogy a bíróság működését szabályozó római statútum értelmében fennállnak-e a hivatalos nyomozás megindításához szükséges körülmények. Az ügyész azt is felméri, mely kérdésekben van jogköre vizsgálódni. A 2002-ben létrejött Nemzetközi Büntetőbíróság népirtás, háborús és emberiesség elleni bűnök ügyében járhat el.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2014. április 26. 11:54
Ahogy olvasom a friss híreket,az ukránok nagy verésben részesülnek,azaz Putyin megbünteti őket az orosz nemzetiségiek gyilkolásáért és a Krím félsziget édesvíz csatornájának elzárásáért.Mellesleg ez is háborús bűntett a civilek ellen.Nos ennyit mára 2 percel az orosz-ukrán háború kitörése előtt!
tango47
2014. április 25. 16:45
Vizsgálják csak, mert sok disznóság történt ott a Majdanon és környékén DE!: szoirgalmaznám, hogy Bush elnökig visszamenve vizsgálják az amerikai elnökök tevékenységét, amennyiben drón támadásokat indítottak, indítanak emberek megsemmisítére. Mi a gyilkosság definíciója, ha nem ez?
MOPO3OB
2014. április 25. 15:14
Most kezdődik csak az igazi vérfürdő a "terror-ellenes" hadjárattal. Ezt is nyilván ki fogja vizsgálni a pártatlanságáról hírhedt hágai bohóctestület. Vagy a mi kutyánk csicskáira nem lövünk? :)
Kvasztics Fedor
2014. április 25. 15:05
Az USA által befektetett öt millió dollárt is vizsgálják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!