Turcsinov újraindította a terrorellenes műveleteket Ukrajnában

2014. április 22. 20:59

Olekszandr Turcsinov elrendelte a terrorellenes műveletek felújítását Ukrajna keleti részén a BBC információi szerint. Az ügyvivő államfő szerint a terroristák az egész donyecki medencét túszul ejtették, és meggyalázzák a genfi megállapodást Oroszország tudtával.

2014. április 22. 20:59

Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvivő államfő kedden újraindította a katonai műveleteket az oroszbarát lázadók ellen az ország keleti részén – jelentette a BBC hírtelevízió. Turcsinov felszólította a biztonsági erőket, hogy hajtsanak végre sikeres terrorellenes lépéseket, „amelyeknek az a céljuk, hogy megvédjék az Ukrajna keleti részén élő ukrán állampolgárokat a terroristákkal szemben”.

Az ügyvivő államfő arra válaszul döntött így, hogy kedden Szlovjanszk közelében két megkínzott férfi holttestére bukkantak. Az egyikben felismerték Volodimir Ribakot, a szintén Donyeck megyei Horlivka városi tanácsának Haza párti képviselőjét, akit előző nap raboltak el ismeretlenek.

„A terroristák, akik gyakorlatilag az egész donyecki régiót túszul ejtették, túlmentek minden határon azzal, hogy kínozni és gyilkolni kezdték az ukrán hazafiakat. Pimaszul kihívást intéztek nemcsak a mi államunkhoz, de az egész nemzetközi közösséghez azzal, hogy tüntetőleg meggyalázzák a genfi megállapodást” – húzta alá Turcsinov, aki hozzátette, hogy ezeket a bűncselekményeket Oroszország tudomásával és támogatásával követik el Ukrajna területén.

Az UNIAN ukrán hírügynökség arról jelentett, hogy ismeretlen fegyveresek automata gépkarabélyokkal rálőttek az ukrán védelmi minisztérium An-30-as légi felderítő repülőgépére kedden az ország keleti részében, a Donyeck megyei Szlovjanszk fölött. Erről a hírügynökséget a védelmi tárcához közel álló, név nélkül nyilatkozó forrás tájékoztatta. Mint elmondta, a támadás után a gép sikeresen leszállt Kijevben. Azt nem közölte, hogy milyen károkat szenvedett az An-30-as.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. április 23. 06:57
Konyorgom ne hivjuk mar terrorellenes muveletnek a lakossag hadsereggel valo terrorizalasat.
basatu
2014. április 23. 05:39
Ezt a hülye gengsztert még nem akasztották felpedig már régebben meg kellett volna tenni!
Droite
2014. április 23. 04:38
Nagyon rafarag az UNIO ha ezeket a sopredekeket beengedik maguk koze. Korrupt ukran politikusok, szarkevero amerika, bamba piacehes EU, mindenki keveri a lapokat hogy atdobja a masikat. Talan az oroszorszag lesz a neveto negyedik Az Ido mindenfelekepp oroszorszag mellett van.
states
2014. április 23. 03:43
Még néhány ilyen terrorellenes akció, és Turcsinovnak egyetlen katonája sem marad, az oroszok viszont építhetnek új laktanyákat, hogy elférjenek az újoncok :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!