Szlovénia: megbukott a kormányfő

2014. április 26. 16:44

Megvonta a bizalmat Alenka Bratušek szlovén kormányfőtől pártja, a Pozitív Szlovénia. Helyette Zoran Jankovic ljublanai polgármestert választották a párt élére péntek éjjel. Bratušek így nem akar tovább kormányozni, Jankovicot viszont a koalíciós partnerek nem fogadják el.

2014. április 26. 16:44

A Magyar Hírlap arról ír: megvonta a bizalmat Alenka Bratušek szlovén kormányfőtől pártja, a Pozitív Szlovénia péntek éjjel. Az új pártelnök Zoran Jankovic ljublanai polgármester lett. A lap szerint Bratušek bukása előre hozott választáshoz és újabb mély belpolitikai válsághoz vezethet az országban.

Bratušek, a párt eddigi ideiglenes elnöke előzőleg bejelentette, pártja támogatása nélkül nem kíván a balközép kormány élén maradni. Jankovicot viszont a kormány koalíciós partnerei nem fogadják el lehetséges miniszterelnöknek.

A további fejleményekről valószínűleg kedden ad tájékoztatást az eddigi miniszterelnök, valamint Borut Pahor szlovén elnök hivatala.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ugyvedur
2014. április 27. 11:32
Nem régen avatott Orbán vele együtt valamilyen Magyar-Szlovén összekötő utat! Íme az eredmény!
Senior
2014. április 27. 07:01
Pedig milyen szép lábai vannak Alenkának. Az a bunkó Orbán meg farmergatyában jelent meg az avatáson.
Igo-Vandar
2014. április 26. 18:22
Titói kirakat. Kivételesen nem minket, az osztrákokat utálják.
Ángyán Páván
2014. április 26. 17:27
Őszödi beszédet mondott? Ja, az nem ő volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!