Szakadár fegyveresek elfoglalták a donyecki városházát

2014. április 16. 11:06

A Moszkva-barát szakadárok vezetője, Olekszandr Zaharcsenko az akciót azzal indokolta, hogy így akarják kiharcolni: a kijevi vezetést rendezzen népszavazást a megye területi státusáról. Addig nem akarnak elmenni, amíg nem teljesítik a követelésüket.

2014. április 16. 11:06

Moszkva-barát fegyveres szakadárok hatalmukba kerítették szerda reggel a donyecki városházát, és azt követelik a kijevi hatalomtól, hogy rendezzen népszavazást Donyeck megye jogállásáról – jelentették ukrajnai hírportálok.

Az UNIAN hírügynökség szerint egy harkivi szakadár egység mintegy húsz, állig felfegyverzett tagja hatolt be az épületbe. Vezetőjük, Olekszandr Zaharcsenko közölte: így akarják kiharcolni azt, hogy a kijevi vezetés rendezzen népszavazást a megye területi státusáról. Leszögezte, hogy addig maradnak ott, amíg nem teljesülnek követeléseik. A fegyveresek arra próbálják rávenni a városházát védő rendőröket, hogy távozzanak onnan. A donyecki polgármester és a városháza dolgozói is az épületben vannak.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. április 16. 13:33
Kár, hogy Kárpátaljáról még nem hallani a Budapest barát szakadárokról. Igaz, a magyar kormány nem is védi a sajátjait úgy, mint az orosz sajnos.
Kázmér Kacsa
2014. április 16. 12:10
Úgy emlékszem, hogy Kievben is így kezdődtek az események.
egysegelem
2014. április 16. 12:09
Azert remelem nem esik bantodasuk, mert eddig ok sem bantottak senkit, de az ketsegtelen, aki targyalas helyett fegyvert fog, azokat le kell szerezni. Ez az orosz mentalitas hihetetlen tavol van Europatol, csak az ero nyelve, semmi mas. Primitivek.
egysegelem
2014. április 16. 12:07
Fegyveresen elfoglalni kozintezmenyeket es kovetelozni, es a terrorizmus fogalma es nincs orszag a Foldon, aki ezt elturne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!