Putyin: Meg kell védeni a lakosságunkat

2014. március 27. 16:58

Vlagyimir Putyin, orosz államfő szerint Oroszországnak meg kell védenie lakosságát a szélsőségesektől és a terroristák önkényétől Ukrajnában. Eközben Angela Merkel bejelentette: új uniós energiapolitikára van szükség.

2014. március 27. 16:58

Oroszországnak elemeznie kell az ukrajnai eseményeket és az úgynevezett színes forradalmakat, hogy megvédje állampolgárait a szélsőségesek, a terroristák önkényétől – közölte Vlagyimir Putyin az orosz parlament felsőházának tagjaival tartott csütörtöki megbeszélésen.

Az orosz államfő szerint az információs térben zajló, a tiltakozó mozgalmakkal kapcsolatos eseményeket alaposan meg kell vizsgálni. Mindeközben arra szólította fel a szenátorokat, hogy ne hozzanak olyan döntéseket, amelyek lényegesen korlátoznák az állampolgári szabadságjogokat, ezen belül is a szólásszabadságot. 

Vlagyimir Putyin Moszkva környéki rezidenciáján a Krím félszigetnek az orosz közigazgatásba, társadalmi–gazdasági rendszerébe való bekapcsolásáról is tárgyalt előbb a törvényhozókkal, majd Dmitrij Medvegyev miniszterelnökkel. Az államfő meggyőződése szerint a múlt héten Oroszországhoz csatolt terület gazdaságilag hamarosan önállósodhat, és nem szorul majd rá Moszkva támogatására.

Eközben Berlinben Angela Merkel német kancellár bejelentette, hogy az orosz gáztól való függőséget csökkentő új energiapolitikára van szükség az Európai Unióban a Krím félsziget hovatartozása ügyében Moszkvával kialakult konfliktus miatt. Szerinte az uniós energiapolitika teljes átértékelése szükséges.

A kanadai miniszterelnökkel, Stephen Harperrel tartott közös sajtótájékoztatón, Kanada miniszterelnöke kijelentette, hogy országa új exportpiacokat keres energiaforrásai értékesítésére, a jelenleg szinte kizárólag az Egyesült Államokba irányuló kivitel bővítésére készül.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rojtos
2014. március 27. 19:25
"Oroszországnak elemeznie kell az ukrajnai eseményeket és az úgynevezett színes forradalmakat, hogy megvédje állampolgárait a szélsőségesek, a terroristák önkényétől " Rendkivülien finoman hangolt magyarázása Ukrajna keleti részének katonailag való lerohanására...?
ni++ck
2014. március 27. 19:06
Sajnos mint mindeg mi megint a rossz oldalon vagyunk,bar szeretnenk az igazsag oldalara alni, csak nem merjuk elmondani a velemenyunket mert felunk a demokracia,a tolerencia es a szolasszabadsag bajnokaitol mert konyen tonkre tehetnek egy ilyen kis orszagot mint a mienk.
Akitlosz
2014. március 27. 18:58
Egyértelmű, hogy Krím fejlettebb és hatékonyabb lesz Oroszországban, mint Ukrajnában. Kárpátalja is jobban járna Magyarországgal, mint Ukrajnával.
egysegelem
2014. március 27. 17:54
Erdemes leszogezni, hogy orosz allampolgarok soha egyetlen pillanatig sem voltak semmifele veszelyben, ez termeszetesen csak kitalacio, urugy a beavatkozasra, es az orszagresz elcsatolasara.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!