Moszkovszkij Komszomolec: Szívinfarktust kapott Janukovics

2014. március 06. 18:52

Egy orosz lap szerint infarktussal kezelik Viktor Janukovics volt ukrán kormányfőt, de a hírt más források nem erősítették meg. Janukovicsnak egyébként már halálhírét is keltették.

2014. március 06. 18:52

Nem hivatalos hírek szerint az Oroszországba menekült Viktor Janukovics leváltott ukrán elnököt szívinfarktus gyanújával kórházba szállították – írta csütörtökön a Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap. Az újság szerint Janukovics állapotát az orvosok súlyosnak minősítették. Az orosz lap hírét más források nem erősítették meg.

Néhány napja olyan híresztelés terjedt el az orosz és ukrán internethasználók körében – a kijevi Majdan egyik aktivistájának Facebook-bejegyzése nyomán –, hogy Janukovics meghalt. A hír később hamisnak bizonyult, cáfolták annak a kórháznak az orvosai, amelyben állítólag a megbuktatott ukrán elnök elhunyt. A hírre Vlagyimir Putyin is reagált: „Még meghűl majd azok temetésén, akik ilyesmit terjesztenek róla” – tréfálkozott az orosz elnök.
 
Janukovics néhány napja a dél-oroszországi Rosztov-na-Donuban tartott sajtóértekezletén azt mondta, hogy folytatni akarja harcát Ukrajna jövőjéért. A Unian ukrán hírportál csütörtökön „megbízható titkosszolgálati forrásokat” idézve azt állította, hogy Janukovics már nincs az élők sorában. A portál szerint a rosztovi sajtóértekezletet követen Janukovics nem lépett kapcsolatba pártja képviselőivel és a hozzá közel állókkal. Az ukrán portál ezzel összefüggésben kérdéseket intézett az orosz elnöki hivatalhoz, Oroszország ENSZ-képviselőjéhez és több orosz tv-csatornához is. Ugyanakkor Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet március 4-én a Biztonsági Tanácsban bemutatta az elűzött államfő Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz intézett segítségkérő levelét, majd ugyanaznap Putyin sajtóértekezletén azt közölte, hogy két napja látta Janukovicsot - emlékeztetett az Unian. 
 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2014. március 07. 08:22
Így szokott ez lenni, ha a leszerepelt káderek hazamenekülnek Moszkvába. Rákosi és Kun elvtársak is így jártak.
Senye Péter
2014. március 06. 20:42
Ha nem tudja ellátni elnöki teendőit, akkor Putyin sem csinálhatja helyette.
Fahrenheit 451
2014. március 06. 20:05
már nem divat, hogy hatszor hátbalője magát
kjkj945
2014. március 06. 19:54
Ennyire kikészítette Putyin??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!