Megtámadták az utolsó ukrán hajót a Krímnél

2014. március 25. 20:47

Orosz katonák megtámadták a Krím-félszigetnél az utolsó még el nem foglalt hadihajót. A Cserkaszi aknaszedőt helikopterekkel és kishajókkal támadták meg az oroszok.

2014. március 25. 20:47

Támadást indítottak orosz katonák kedden a Krímben az utolsó még el nem foglalt ukrán hadihajó, a Cserkaszi aknaszedő ellen. Az ukrán hajó a félsziget délnyugati részén lévő Donuzlav tavon rekedt, miután a tó Fekete-tengerre vezető kijáratát az orosz katonák elsüllyesztett hajókkal torlaszolták el.

Ukrán médiajelentések szerint a Cserkaszi elleni orosz támadásban két Mi-35-ös katonai helikopter és három motoros kishajó vett részt. Az ukrán hajó legénységének egy tagja az Ukrajinszka Pravda hírportálnak arról számolt be, hogy a Cserkaszi manőverezéssel és füstbombákkal próbálta megakadályozni, hogy a támadók feljussanak a fedélzetére, de az orosz katonák végül beérték, és robbanószerkezetet erősítettek a hajóhoz. A partról egy szemtanú lövések és robbanások hangjáról számolt be. Egy detonáció működésképtelenné tette a Cserkaszi fő kormányművét. A legénység elbarikádozta magát a hajó egyik részében. 

Helyi idő szerint este nyolc óra körül Vladiszlav Szeleznyov, az ukrán védelmi minisztérium krími médiaközpontjának vezetője azt közölte, hogy az orosz katonák már feljutottak a hajó fedélzetére.

Március 20-a óta az orosz katonák a Krímben elfoglalták Szevasztopolnál a Szlavuticsot, továbbá négy korvettet, a Vinnicját, a Ternopilt, a Luckot és a Hmelnickijt. Ezen kívül hatalmukba kerítették a Zaporizzsja tengeralattjárót. Hétfőn orosz kézre került a Konsztyantin Olsanszkij partraszállító hajó, amely a Cserkaszihoz hasonlóan a Donuzlav tavon rekedt.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvami
2014. március 26. 15:20
Ez kellett Jacenyuknak, klicskónak, a Svobodának és az ultranacionalistának? És akik őket támogatták - USÁ-nak, EU-nak? Hát megkapták! És igazságosan! Szétverték a saját országukat... De így van legalább remény, hogy a romokból felépül egy jóval civilizáltabb Ukrajna, ahol nem csak az ukránok, de mások is - oroszok, ruszinok, magyarok, románok, stb. meg lesznek becsülve.
NeMá
2014. március 26. 02:28
Orosz túl nagy falat a nyugatnak is! Ráadásul egyszerre kéne Oroszokat és Kínaiakat is szankcionálni, meg a mindenféle arabokat, Afrikában is megy a gyilok. Már megbánták az Amcsik és az EU is, hogy fellázították az Ukránokat. Úgy tervezték szépen lenyúlják Oroszok elől, csak Putyin nem olyan töketlen mint amihez más országokban szoktak!
Akitlosz
2014. március 26. 01:04
" Stanislaw Ciosek, aki a Szovjetunióban, majd Oroszországban és Ukrajnában volt Lengyelország nagykövete interjújában kijelentette, hogy Ukrajna három államra is elosztható. Ez nem valami friss elgondolás, csakhogy az elmúlt hetekben megnőtt az aktualitása. Magyarország azt szeretné, ha Kárpátalja, ahol alapvetően magyarok élnek, különleges régió lenne. Románia igényt tarthat Ukrajna határterületének egy részére. Egyébként az észak-bukovinai területek és a jelenlegi Odessza megye kapcsán még a 90-es évek elején a román parlament olyan határozatot hozott, amelyben „román területeknek” nyilvánították ezeket az ukrajnai vidékeket. A lengyel nacionalisták pedig konkrét lépéseket követelnek Varsótól, az úgynevezett keleti részek, mint Lviv megye „visszatérése” érdekében. Marek Siwiec, az Európarlament egyik lengyel képviselője kijelentette, hogy Lengyelországnak támogatnia kell Ukrajna felosztását. Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_03_25/Ukran-torta-a-szomszedok-kozott-szetosztva-5682/ "
Kárpáti Zoltán
2014. március 25. 22:57
"Megtámadták az utolsó ukrán hajót a Krímnél" Mondjuk úgy, hogy átvették hivatalos katonai ceremónia és tiszteletadás keretében. Volt tüzijáték, füst, akció, minden, ami ahhoz kell, hogy az ukrán katonák ne érezzék úgy, hogy harc nélkül feladták és megadták magukat. Így emelt fővel mehetnek haza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!