Eljárást indított Oroszország a Jobb Szektor vezetője ellen

2014. március 03. 10:50

Dmitro Jarost szélsőséges cselekményekre és terrorizmusra való nyilvános felszólítással gyanúsítják.

2014. március 03. 10:50

Büntetőeljárást indítottak Oroszországban Dmitro Jaros, a Jobb Szektor nevű ukrán radikális szervezet vezetője ellen – jelentette be hétfőn Vlagyimir Markin, az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője. Az eljárást szélsőséges cselekményekre és terrorizmusra való nyilvános felszólítás gyanújával indították Jaros ellen.

Az orosz hatóság ezt arra alapozta, hogy szombaton a VKontaktye orosz közösségi portálon, a Jobb Szektor vezetőjének oldalán megjelent egy Doku Umarov csecsen hadúrhoz intézett felhívás, hogy a több oroszországi terrorakciót is magára vállaló kaukázusi lázadóvezér támogassa Ukrajnát, és hívei fokozzák tevékenységüket Oroszország ellen. A Jobb Szektor tagadta, hogy a felhívás Dmitro Jarostól származik, szerintük hackerek támadták meg vezetőjük közösségi oldalát.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. március 03. 11:01
"A Jobb Szektor tagadta, hogy a felhívás Dmitro Jarostól származik, szerintük hackerek támadták meg vezetőjük közösségi oldalát." Attól még ha kézre kerül kap egy golyót.
kukagyerek
2014. március 03. 10:56
Tegnap az egyik moslék tévé tetű műsor vezetője, a "Jobb Szektort", "Jobbik Szektor-nak mondta. A rohadék már sugallt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!