Elfoglaltak két ukrán rakétavédelmi komplexumot az oroszok

2014. március 05. 11:42

Orosz erők hatoltak be két ukrán rakétavédelmi egység területére Szevasztopolban - jelentette szerdán az Intarfax-Ukraina hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva. Eközben a a Kommerszant című napilap megnevezte az azonosító nélküli orosz egységeseket.

2014. március 05. 11:42

Orosz erők behatoltak két ukrán rakétavédelmi egység területére a Krím félszigeti Szevasztopolban, a Fiolent-fok közelében, és ellenőrzésük alá vonták az ottani rakétakomplexumot - jelentette szerdán az Intarfax-Ukraina hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva. Az ukrán védelmi minisztérium egyelőre nem tudta megerősíteni a hírügynökségi jelentést.

 Az Interfax-Ukraina szevasztopoli forrása szerint az orosz katonák orosz rakétaszakértők és oroszbarát aktivisták érkezését várják, akik arra próbálják majd rábírni az ukrán katonákat, hogy az oroszokkal közösen lássák el harci feladataikat.
 
A liga.net ukrán honlap Vladiszlav Szeleznyovot, az ukrán védelmi minisztérium krími sajtóközpontjának vezetőjét idézte, aki Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a március 5-re virradó éjszaka lezajlott művelet során az orosz katonák részben lerombolták, részben blokkolják az ottani berendezéseket. Az irányító berendezést összetörték, és a rakéták indítóállásait ellenőrzésük alá vonták - állította Szeleznyov.
 
Eközben a tekintélyes orosz politikai-gazdasági újság, a Kommerszant azt írja: az Ukrajnához tartozó Krími Autonóm Köztársaság területén az orosz tengerészgyalogság szevasztopoli 810-es dandárjához tartozó erők és a Fekete-tenger oroszországi partvidékén található hatalmas kikötővárosban, Novorosszijszkban állomásozó 7. hegyi deszant dandár egységei tevékenykednek felségjelzés nélkül. 
 
Vlagyimir Putyin keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján az egyik orosz újságíró kérdésére válaszolva helyi önvédelmi egységeknek nevezte a Krímben megjelent, azonosító jelzések nélkül megjelent, feltűnően jól felszerelt fegyveres alakulatokat, amelyek blokkolták az ukrán hadsereg krími egységeinek összes létesítményét és megakadályozták mozgását. 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. március 05. 14:43
"Az orosz tőzsde omlott össze nem a nyugat." --- Jól megjárják. Ha végképp összeomlik, szárnyalni kezd a gazdaság.
basatu
2014. március 05. 13:46
A Kommerszant hazudik mert erre a célra az oroszok mindíg a specnaz egységeket szokták használni,mint Grúziában és másutt,azok nagyon értik hogy hogyan kell vakit vagy valamit egy lövésnélkül elkapni,mint ahogy ez már megtörtént sokszor!
6qwasyx
2014. március 05. 13:32
Jó kezekre bíztuk Paksot?!
historiker
2014. március 05. 13:28
Változnak az idők. Ma már az oroszok kitartásában kell reménykedni és bízni abban, hogy Ukrajna nem esik végképp a cionisták áldozatául.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!