A YouTube-ot is blokkolta Törökország

2014. március 27. 16:30

Egy Szíriával kapcsolatban tartott találkozó hangfelvételei kerültek ki a videómegosztó oldalra - írja a Hürriyet Daily News. A Telekommunikációs Hatóság pár órával később döntött a YouTube blokkolásáról az országban. A hangfelvételen a külügyminiszter, a titkosszolgálat vezetője és egy tábornok beszéltek egy lehetséges katonai intervencióról.

2014. március 27. 16:30

Blokkolta a YouTube-ot Törökország, miután magas beosztású vezetők találkozójáról készült hangfelvételek kerültek ki a videómegosztóra – írja a Hürriyet Daily News. Ahmet Davutoğlu külügyminiszter, Hakan Fidan titkosszolgálati vezető, Feridun Sinirlioğlu külügyi államtitkár és Yaşar Gürel tábornok Szíriával kapcsolatban tartott találkozójának hangfelvétele csütörtökön került ki a videómegosztó oldalra. A tisztviselők egy lehetséges szíriai intervencióról és a világ közvéleményének erre adott reakcióiról beszélgettek.

Pár órával később a korábban Twittert is betiltó török telekommunikációs hatóság döntött a videómegosztó blokkolásáról. Recep Tayyip Erdoğan már a Twitter blokkolásakor is figyelmezetett, hogy adott esetben a tiltást a Facebookra és a YouTube-ra is kiterjeszthetik. Törökország korábban 2007 és 2010 között blokkolta a YouTube-ot huzamosabb ideig.

Törökországban március 30-án tartják az önkormányzati választásokat.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik