Timosenko kiszabadulhat – döntött az ukrán parlament

2014. február 22. 13:41

A jelenlévő képviselők új belügyminisztert és parlamenti elnököt is választottak, valamint leváltották a főügyészt, illetve döntöttek arról is, hogy visszatérnek a 2004-es alkotmányhoz.

2014. február 22. 13:41

Elfogadta az ukrán parlament azt a törvényt, ami lehetővé teszi, hogy Julija Timosenko egykori miniszterelnök minél hamarabb kiszabadulhasson a börtönből.

Új belügyminisztert választottak Arszenyij Avakov, Timosenko közeli munkatársa személyében. A parlament új elnöke pedig a Batykivscsina elnöke, Olekszandar Turcsinov lett, aki a kormányzati munkát is irányítja majd az új kormány megalakulásáig. A parlament emellett leváltotta a legfőbb ügyészt, és megszavazta a 2004-es alkotmányhoz való visszatérést is, amelyben még jóval kevesebb jogköre volt az elnöknek – írja a 444.

Az Index szerint Viktor Janukovics leváltásáról magyar idő szerint délután 3 óra körül szavazhatnak.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElQurMinator
2014. február 22. 23:06
Ahogy a hírekben a sorok között lehet olvasni, nem nagyon vannak oda érte a Majdanon.
várúr
2014. február 22. 20:48
A hír helyesen: A gázlady elszabadult. Végre lophat a másik oldal is.
Bro222
2014. február 22. 14:38
Kívülállóként egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ez egyik kormányzat maradéktalanul eltávolítja a másik kormányzatot. Sajnos nem valószínű, hogy ez majd megoldja a felszín alatti problémákat. A kárpátaljaiakét meg pláne nem...
Wagner Hopkins
2014. február 22. 14:34
Ami elhangzott, nagyon pozitív és biztató. Ukrajnában a kormány- (talán rendszer)váltással új keletű, nagy távlatú lehetőségek nyíltak. Annak ellenére, hogy diplomáciánk talán túlzottan is a Kucsma-féle, Moszkvának is tetsző status quót tisztelve sokáig nem a Juscsenko- csapatra tett a választások előtt. Jól értesült források szerint a váratlan Timosenko-látogatás második, nem publikált szintje azt a célt szolgálta, hogy üzenjenek az EU-nak: ne legyenek megrökönyödve, ha Ukrajnában sürgősen letartóztatják a volt államfőt, Kucsmát és klánja számos tagját. http://www.nol.hu/archivum/archiv-354304?ref=sso http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/162190_ukrajna-kucsma-ha-nincs-forradalom-timosenkot-gyilkossagert-itelik-el
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!