Szigorították a vámellenőrzést Kárpátalján

2014. február 25. 10:02

A kifelé irányuló forgalom szigorúbb ellenőrzését rendelte el a Kárpátalja megyei ügyészség, hogy megakadályozzák a történelmi, művészeti és kulturális értékek külföldre csempészését.

2014. február 25. 10:02

Andrij Bakaj megbízott kárpátaljai ügyész arra utasította a négy európai uniós tagországgal határos ukrajnai megye vámszerveit és határőregységeit, hogy az ukrán nemzeti érdekek védelmében erősítsék meg a külföldre tartó utas- és teherforgalom ellenőrzését Kárpátalja valamennyi határátkelőhelyén. Indoklása szerint a jelenlegi ukrajnai helyzetben fennáll a veszélye annak, hogy az ország múzeumaiból, közgyűjteményeiből különleges tudományos, történelmi és művészeti értékkel bíró tárgyakat próbálnak külföldre juttatni.

A szigorítás kiterjed a valuta, nemesfémek és drágakövek Ukrajnából történő kivitelének ellenőrzésére is. Sajtóértesülések szerint az utóbbi napokban Kárpátaljáról több, korábban magas beosztású állami tisztségviselő távozott külföldre.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!