Kivégezték Kim Dzsung Un nagybátyját

2013. december 13. 13:59

Észak-Korea második legbefolyásosabb vezetőjét árulás miatt végezték ki. Az állami hírügynökség szerint ideológiailag elhajlott, a kapitalista életmód befolyása alá került, ellenforradalmi csoportot vezetett és alkoholproblémái voltak.

2013. december 13. 13:59

Árulás miatt kivégezték Kim Dzsong-un nagybátyját, Csang Szong Teket. Az észak-koreai állami hírügynökség szerint a nagy hatalmú tábornok, aki eddig az ország második legbefolyásosabb emberének számított, ideológiailag elhajlott, a kapitalista életmód befolyása alá került, ellenforradalmi csoportot vezetett és alkoholproblémái voltak.

Phenjani férfiak szerint Csan Szong-tek megérdemelte a halált. Sőt, a videóban megszólaló egyik férfi szerint még enyhe büntetés is volt a kivégzés.

Szakértők szerint Kim Dzsong Un mentorának kivégzésével saját egyeduralmát akarja megerősíteni, ami arra utalhat, hogy hatalma nem szilárd.

Csang Szong Tek elsősorban gazdasági-pénzügyi kérdésekkel foglalkozott, gyakran utazott Kínába és állítólag ámulatba ejtette Kína rohamos fejlődése – írja az Euronews.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. december 14. 10:34
Lám az MSZP tanulhat, ha Gyurcsánynak nem elfogadják a lemondását, hanem előveszik a bevált szocialista receptet ....
USsange
2013. december 14. 10:03
"Kivégezték Kim Dzsung Un nagybátyját" Most sajnálni kellene egy szent, ártatlan embert?
6qwasyx
2013. december 14. 08:54
Gondolom Orbánnak elküldték a kivégzésről készült videót szórakozás és tanulás céljából.
magnamater
2013. december 14. 07:56
Szegény Kim, mért nem jött Magyarországra bankárnak, becsaphatta volna az egész országot, még ma is élne, s vígan röhögne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!